HT PREMIJER LIGA

Hrvatska košarka dobila jakog sponzora; evo gdje ćete gledati utakmice našeg prvenstva

04.10.2017 u 17:50

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom postao je naslovni sponzor hrvatske košarkaške Premijer lige

Na taj način HT je još jedanput pokazao privrženost hrvatskome sportu i aktivnom životu, te je nakon podrške hrvatskom nogometu (Hrvatski Telekom Prva liga) i trčanju (Magenta 1 B2B RUN) sada postao partner i najuglednijega hrvatskoga košarkaškog natjecanja. Liga broji 13 klubova u i nosit će ime Hrvatski Telekom Premijer liga.

Ove godine u dvoranama širom Hrvatske vodit će se velika borba, jer će Hrvatski Telekom Premijer ligu na kraju sezone morati napustiti tri posljednje plasirana kluba.

Klubovi koji sudjeluju u Hrvatski Telekom Premijer ligi su: Cibona, Cedevita, Zadar, Alkar, Ribola Kaštela, Škrljevo, Hermes Analitica, Zagreb, Vrijednosnice Osijek, Zabok, Šibenik, Jazine Arbanasi i Split.

Prva utakmica Hrvatski Telekom Premijer lige: KK Cedevita – KK Zadar na rasporedu je u petak, 6. listopada 2017. s početkom u 18 sati uz prijenos na Arenasportu, programu koji se može pratiti putem MAXtv-a.  Srazovi hrvatskih košarkaša moći će se pratiti i na drugom programu Hrvatske televizije, također u sklopu MAXtv-a.

Prva hrvatska košarkaška liga startala je 1992. godine i od samog je početka osigurala velik interes javnosti. Ciboni je pripao prvi naslov prvaka Hrvatske, a posljednji naslov osvojila je Cedevita.

Hrvatska košarka danas se može pohvaliti sa čak sedam NBA igrača koji su odrastali, odnosno svoje prve korake napravili u hrvatskoj ligi, a danas ih gledamo u najjačoj ligi svijeta - Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Dragan Bender, Mario Hezonja, Ante Toni Žižić, Ivica Zubac i Damjan Rudež.

Iz godine u godinu hrvatska košarka je sve više rasla, a upravo je 1992. godine hrvatska reprezentacija   osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Barceloni. Srebro iz Barcelone, odnosno utakmice u kojima smo se divili velikanima kao što su Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa, Stojko Vranković i danas su tema mnogih razgovora.

Hrvatska košarkaška reprezentacija ispisala je povijest, odnosno bila u samom vrhu od svog osamostaljenja (1992. olimpijsko srebro, 1993. bronca na EP-u, 1994. bronca na SP-u, 1995. bronca na EP-u, 2016. prvo mjesto na Kvalifikacijskom turniru za OI, 5. mjesto na OI).

Da je tomu tako govori i vijest o primanju Tonija Kukoča u FIBA Hall of Fame u Ženevi. U Kući slavnih (u Springfieldu) Hrvatska ima tri člana – Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića i Mirka Novosela.

Utakmice Hrvatski Telekom Premijer lige mogu se pratiti i na YouTube kanalu lige:

https://www.youtube.com/channel/UCr_jQ0Dx0ia4FBeoj5EwIfw/videos