'salatara' je naša

Hrvatska je tako blizu osvajanja Davis Cupa; preokret u finalu dogodio se samo jednom

24.11.2018 u 12:08

Bionic
Reading

Borna Ćorić lako je sredio Chardyja, a nakon toga je Marin Čilić bez većeg napora dobio Tsongu. I Hrvatska je u finalu Davis Cupa koji se igra u francuskom Lilleu protiv domaćina povela 2:0. Činjenica je da naši tenisači nikad nisu ispustili takvu prednost u ovom natjecanju, a od 1900. godine samo se jednom u finalu Davis Cupa dogodio preokret nakon 2:0 prvog dana

Fantastično su odigrali i Borna Ćorić i Marin Čilić! Samouvjereno, praktički bez pogreške i bez izgubljenog seta prvog su dana hrvatsku Davis Cup reprezentaciju doveli do vodstva 2:0. Protiv jake Francuske, u - Francuskoj!

Pred 'tricolorima' je sad praktički nemoguća misija. U povijesti Davis Cupa događala su se velika iznenađenja i preokreti, ali u velikom finalu je samo jednom neka reprezentacija izgubila nakon što je prvog dana povela 2:0.

Uspjela je to napraviti Australija u finalu protiv SAD-a, ali još tamo 1939. godine! Da, čak 79 godina nije se dogodilo takvo čudo, pa se nadamo da će se ta tradicija nastaviti. No, Francuzi su opasni, do sada su četiri puta uspjeli 'okrenuti' mečeve od 0:2 na 3:2. Ali nikad to nisu uspjeli u finalu. Posljednji put su to učinili u četvrtfinalu Davis Cupa prije četiri godine protiv Njemačke.

  • +3
Davis Cup, finale: Tsonga - Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kako god bilo, imamo i mi 'protuotrov', Hrvatska u Davis Cupu NIKAD nije izgubila kad je prvog dana imala vodstvo 2:0. Ako ćemo se voditi tom tradicijom - 'SALATARA' JE NAŠA!

  • +5
Finale Davis Cupa - Francuska i Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL