UEFA NE PRAŠTA

Hrvatska je još i dobro prošla, ovo su posljedice navijačkih nereda za Srbiju

02.11.2023 u 08:12

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Srbije kažnjena je od strane Europske nogometne federacije (Uefa) jednom utakmicom bez navijača zbog nereda navijača koji su između ostalog ukrali zastavu gostujućih navijača i niza drugih organizacijskih propusta u utakmici protiv Crne Gore.

Uz to će Nogometni savez Srbije morati platiti 89.500 eura.

Srbija će tako u odlučujućoj utakmici za proboj na Europsko prvenstvo protiv Bugarske u Leskovcu biti bez navijačke pomoći, iako su Srbi već najavili da će iskoristiti mogućnost da utakmicu gledaju djeca do 14 godina. Srbima će za plasman na prvenstvo u Njemačkoj protiv Bugara trebati remi.

UEFA je kaznila i Crnogorski savez, zbog vrijeđanja navijača i štete koju su napravili navijači u Beogradu morat će platiti 20.000 eura, savez neće smjeti prodavati ulaznice za sljedeću utakmicu, a uz to moraju dogovoriti sa Srpskim savezom namirenje štete za uništavanje sjedalica.

Utakmica s Bugarskom je za Srbe odlučujuća u borbi za odlazak na Euro za igrače Dragana Stojkovića. Srbi su drugi u skupni G s 13 bodova. Mađarska ih na prvom mjestu ima 14, a Crna Gora na trećem s 8 što znači da još uvijek može prestići Srbiju jer do kraja natjecanja ima dvije utakmice (Litva kod kuće, Mađarska na gostovanju), dok Srbi imaju samo susret s Bugarskom.

Standings provided by Sofascore

Podsjetimo Hrvatska je iz istog razloga kažnjena s 30 tisuća eura, uz djelomično zatvaranje tribine na prvoj idućoj domaćoj utakmici u kapacitetu od barem 6.000 mjesta. Riječ je o utakmici a Armenijom na Maksimiru, također ključnoj za plasman na Euro.

Standings provided by Sofascore