Guardiolina želja

Hrvatska dobila novog Asanovića! Pogledajte zašto mladi Hrvat ide u Manchester City

24.08.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Stručnjak za transfere Fabrizio Romano mnoge je zaintrigirao objavom od talentiranom Hrvatu Leonu Laliću koji je od danas novi igrač Manchester Cityja uz dodatak kako odmah seli u Belgiju na 'kaljenje'

Prema informacijama koje ima Fabrizio Romano interes moćnih europskih klubova – među kojima je najkonkretniji bio Manchester City - za ovim tinejdžerom bio je ogroman.

Riječ je o ofenzivnom veznom nogometašu RB Salzburga rođenom 2006. godine u Austriji, a kakav je posao napravio HNS govori i podatak kako je već nastupio za hrvatsku U-17 reprezentaciju i san mu je zaigrati za Vatrene (igrao je i za mlade selekcije Austrije, op.a.). Svojim potezima oduševio je mnoge i vidjelo se kako odskače kvalitetom...

Leon Lalić nogomet je počeo igrati u Austriji iz Beča, a vrlo rano su ga otkrili skauti RB Salzburga gdje je prešao u 13. godini života.

Obzirom da je vrlo brzo izrastao do visine od 181 cm, svojim stasom i sjajnom tehnikom Lalić, kojem je lijeva noga jača, nametnuo se i u juniorskom prvenstvu Austrije gdje je za momčad U19 RB Salzburga skupio 13 nastupa uz učinak od tri gola i desetak asistencija.

Mnogi njegov specifičan stil igre uspoređuju s legendarnim Vatrenim Aljošom Asanovićem zbog driblinga na malom prostoru i sjajne duge lopte te osjećaja za prostor. Video u prilgu koji je pripremio 90 Minutes Soccer zorno pokazuje o kakvog posebnom igraču je riječ.

Kako se doznaje City Group je otkupila prava na Lalića koji bi trebao igrati u drugoj belgijskoj ligi za Lommel SK. Skaut Cityja David Fernandez oduševljen je njegovim napretkom u zadnje dvije godine i nadaju se kako će uskoro doći i do prve momčadi Manchester Cityja.

Čim je Pep Guardiola dao zeleno svijetlo sve je bilo jasno. A nema sumnje kako je i Mateo Kovačić, koji je rođen u Austriji gdje je počeo igrati nogomet, rekao koju lijepu riječ o ovom nadarenom veznjaku koji bi uskoro mogao doći na popis hrvatske A reprezentacije. Svi su uvjereni kako je nova zvijezda rođena.