final four seha liga

Hrvatska će sigurno imati predstavnika u finalu SEHA lige; pitanje je samo može li Nexe iznenaditi 'zagrebaše'

02.04.2019 u 15:19

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba i Nexea danas (Arenasport 1, 16.30 sati) u bjeloruskom Brestu igraju polufinale regionalne SEHA lige. Drugi polufinalni par čine Vardar i domaći Meškov...

Pred rukometašima PPD Zagreba i Nexea polufinalni je dvoboj završnog turnira ovogodišnje SEHA - Gazprom lige. Osmo izdanje Final Foura održava se u utorak i srijedu, odnosno 2. i 3. travnja, po drugi puta u Brestu, Bjelorusiji.

U prvom polufinalu sastaju se dva najbolja hrvatska kluba, a treba podsjetiti kako su rukometaši Zagreba na posljednjoj završnici regionalne lige održanoj u Brestu prije dvije godine ostali bez medalje, odnosno na 4. mjestu, dok su prošlogodišnjim nastupom u Skoplju izborili srebro.

'Pred nama je vrlo teška, ali zanimljiva utakmica. I mi i Nexe znamo što bi htjeli, a ja se zaista nadam te priželjkujem da odigramo rukomet koji znamo i koji smo pokazali tijekom sezone. Htio bih da svih šezdeset minuta utakmice odigramo u konstanti jer to je jedini put koji nam može donijeti ono što želimo, a to je finale. Obrana mora biti na visokoj razini, igrači se moraju rotirati od prve do zadnje sekunde i tek tada možemo računati na finale', kazao je trener PPD Zagreba Branko Tamše, a utakmicu je najavio i najbolji igrač SEHA lige za ovu sezonu, kapetan 'zagrebaša' Zlatko Horvat.

'Drago mi je da je i Nexe ovdje, tim više da su to osobito ove sezone i zaslužili s obzirom na sve dosad prikazano. Sretan sam što su dva hrvatska kluba na završnom turniru, što je pokazatelj da ima dobrih stvari u hrvatskom rukometu. Naravno da je pred nama teška utakmica i pravi derbi, ali jedva čekamo da igra krene te da pokažemo što znamo', kazao je popularni Zlajo.

  • +6
RK PPD Zagreb - RK Nexe, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Hrvoje Horvat, trener momčadi iz Našica nada se iznenađenju

'Zagrebu ima prednost samo zbog iskustva igranja na ovakvim završnicama. Za nas je jako važno da smo ovdje, a uvjeren sam da i imamo kvalitetu i da ćemo potvrditi da smo s razlogom došli u Brest', kaže trener Nexea i dodaje:

Trebat će nam prava timska partija i vjerojatno naša najbolja utakmica ove sezone kako bismo uspjeli dobiti Zagreb. Vjerujem kako je moja ekipa to u stanju napraviti i kako možemo do velikog finala. Imamo sjajnu sezonu i ne želimo se zaustaviti samo na sudjelovanju.'

  • +10
Osmina finala rukometne Lige prvaka, PPD Zagreb - Vardar Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL