EKIPNO SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska 5. na svijetu, ispred Njemačke i Švicarske!

16.02.2011 u 13:47

Bionic
Reading

Zahvaljujući 35 stotinki boljem vremenu Austrijanci su izbacili Hrvatsku iz daljnjeg natjecanja i stigli do finala. Francuzi su u završnom srazu bili bolji, a Hrvatska je na kraju završila kao peta na svijetu, ispred super bogatih Njemačke i Švicarske

Francuska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju u ekipnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Garmisch-Partenkichenu. Francuska je u finalu za 18 stotinki svladala branitelja naslova Austriju nakon što je svaka reprezentacija ostvarila po dvije pobjede u izravnim dvobojima na stazi u paralelnom veleslalomu. Brončanu medalju osvojila je reprezentacija Švedske koja je u borbi za treće mjesto svladala Italiju.

Za Francusku su tijekom ekipnog natjecanja nastupali Tania Barioz, Anemone Marmottan, Tessa Worley, Gauthier De Tessieres, Thomas Fanara i Cyprien Richard. Austrija je nastupila u sastavu Anna Fenninger, Michaela Kirchgasser, Marlies Schild, Romed Baumann, Benjamin Raich i Philipp Schoerghofer. Za Švedsku su skijali Sara Hector, Anja Paerson, Maria Pietilae-Homlner, Axel Baeck, Hans Olsson i Matts Olsson.

Hrvatska reprezentacija u sastavu Tea Palić, Sofija Novoselić, Tin Široki i Natko Zrnčić-Dim zaustavljena je u četvrtfinalu u kojem je ispala od Austrije i to tek nakon zbrajanja vremena najbržih skijaša i skijašice iz svake reprezentacije jer je rezultat u pobjedama bio neodlučen 2-2. Novoselić je izvrsnom vožnjom pobijedila veliku Marlies Schild za 47 stotinki, Zrnčić-Dim je iskoristio izlijetanje Benjamina Raicha za vodstvo Hrvatske od 2-0, ali Palić je pala u utrci protiv Michaele Kirchgasser, dok je Široki u posljednjoj utrci izgubio za samo 24 stotinke od Romeda Baumanna. U zbrajanju najbržeg vremena po jednog skijaša i jedne skijašice iz svake reprezentacije Austrija je bila uspješnija za 35 stotinki.

Inače, Hrvatska je u osmini finala izbacila Kanadu rezultatom 3-2. Palić je u utrci protiv Britt Janyk ostvarila isto vrijeme, pa su obje reprezentacije dobile po bod, te su o pobjedniku odlučivala preostala tri dvoboja. Prvo je Michael Janyk bio brži od Širokog za sedam stotinki, potom je Novoselić za pet stotinki svladala Marie Michelle Gagnon, da bi u posljednoj utrci Zrnčić-Dim uz mnogo sreće pobijedio Paula Stutza koji je pao prilikom izlaska iz startnog bloka.

Konačni redoslijed:
1. Francuska
2. Austrija
3. Švedska
4. Italija
5. Hrvatska
5. Njemačka
5. Švicarska
5. SAD
9. Kanada
9. Slovačka
9. Češka

Rezultati - prvi krug:
Hrvatska- Kanada 3:2
Njemačka - Slovačka 4:0
Švedska - Češka 4:0
Rezultatii - četvrtfinale:
Austrija - Hrvatska 2:2 - na vrijeme
Italija - SAD 3:1
Francuska - Njemačka 2:2 - na vrijeme
Švedska - Švicarska 4:0
Rezultati - polufinale:
Austrija - Italija 4:0
Francuska - Švedska 2:2 - na vrijeme
Rezultati - finale:
Francuska - Austrija 2:2
Za 3. mjesto:
Švedska - Italija 4:0