rasprodaja najboljih

Hrvati i Argentinac prve su žrtve Interovog ispadanja iz Lige prvaka; odlaze već ove zime?

14.12.2018 u 11:58

Bionic
Reading

Milanski Inter je u ovu sezonu krenuo poprilično ambiciozno, ali svi planovi 'nerazzurra' raspali su se već na početku prosinca. San o tituli prvaka Italije još će neko vrijeme ostati samo san, a ispadanje iz Lige prvaka znači i početak rasprodaje najvećih zvijezda

Talijanski mediji tvrde kako se milanski Inter ispadanjem iz Lige prvaka preko noći našao u izuzetno teškoj financijskoj situaciji. Problem je kako ispoštovati Financijski fair-play i izbjeći kaznu Uefe koja im prijeti. Koliko god nepopularno bilo, čelnici 'nerazzurra' će morati već ove zime prodavati svoje najveće zvijezde, a prve žrtve su Hrvat i Argentinac.

Naime, Inter u vrlo kratkom roku - do kraja siječnja sljedeće godine - mora 'pokriti' nešto više od 50 milijuna eura minusa vezanog za Financijski fair-play te je prodaja igrača jedino logično rješenje.

Direktor Beppe Marotta sad je u velikim problemima, trener Luciano Spalletti je u nemilosti čelnika, prijeti mu otkaz, a uz sve bi u nastavku sezone mogao ostati bez nekih od perjanica svoje momčadi.

Prvo ime na transfer listi je ono najzvučnije, kapetan i najbolji strijelac Mauro Icardi (25) kojeg već neko vrijeme traži 'pola Europe'. Inter ga neće dati za manje od 100 milijuna eura i s tim bi transferom riješio sve probleme. No, Icardiju se baš i ne ide iz Milana, a i u klubu nisu baš skloni riješiti ga se samo tako.

  • +7
Ivan Perišić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U tom razvoju snaga 'stradati' bi mogli hrvatski reprezentativci - Ivan Perišić i Marcelo Brozović. I oni su već dugo na meti brojnih velikana, posebice Perišić koji ove sezone igra na principu 'toplo-hladno' i već je u nekim intervjuima najavio mogući odlazak već ove zime. Donedavno su za Perišića stizale ponude više od 60 milijuna eura, no Inter bi ga sada bio spreman pustiti i za manje novca.

Brozović je pak jedan od ključnih igrača ovog Intera, nezamjenjiv je u veznome redu, a njegova odštetna klauzula je 60 milijuna eura. Neko ga je vrijeme 'ciljao' i madridski Real kojemu taj novac nije nikakav problem, a nije nebitna činjenica da Brozović u ugovoru ima klauzulu kako može otići iz Intera već u siječnju 2019. godine ako netko za njega ponudi traženu odštetu.

  • +9
Marcelo Brozović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na transfer listi će se naći i slovački branič Milan Skriniar koji je standardan u obrani Intera, a sjajne su mu partije dodatno podigle cijenu. U Interu se nadaju kako bi za njega mogli dobiti čak 75 milijuna eura, a time bi riješili većinu financijskih dubioza vezanih za Financijski fair-play.