grbić pod povećalom

Hrvat za kojeg je Atletico platio milijune eura i poslao ga na posudbu oduševljava navijače Lillea; o jednom njegovom potezu nakon derbija svi govore!

06.10.2021 u 09:25

Bionic
Reading

Mladi hrvatski golman Ivo Grbić, koji je u ljeto 2020. iz zagrebačke Lokomotive na iznenađenje mnogih potpisao za madridski Atletico, postao je ljubimac navijača francuskog Lillea, u koji je došao na posudbu

U posljednje tri utakmice francuskog nogometnog prvenstva Lille je ostvario tri pobjede, a 25-godišnji Hrvat Ivo Grbić – koji je prošao sve mlađe uzraste splitskog Hajduka - pokazao se kao pun pogodak.

Uz sve to postao je ljubimac navijača, a snimke sa stadiona kako velikom klupskom zastavom - nakon pobjede 2:0 u derbiju nad Marseilleom - pozdravlja navijače na tribinama brzo se proširila društvenim mrežama. O tom potezu baš svi govore!

Otprije je poznato to da su čelnici Lillea željeli otkupiti Grbićev ugovor jer su u njemu vidjeli 'nešto posebno', ali čelnici Atletica na to nisu pristali i dogovorena je jednogodišnja posudba.

O Grbiću su se raspisali i španjolski mediji pa tako As navodi da 'čelnici Atletica pozorno prate što radi Grbić i kako se razvija u Francuskoj'.

Kada su čelnici Atletica za njega platili zagrebačkoj Lokomotivi 3,5 milijuna eura – uz dodatak da bi s bonusima transfer mogao dostići šest milijuna eura – bilo je jasno da su tražili idealnu zamjenu za Slovenca Jana Oblaka.

Sudeći po Grbićevoj formi te činjenici da je prvi golman u aktualnom francuskom prvaku, to ima itekakvu težinu. Nekako ostaje dojam da ga se splitski Hajduk kao 22-godišnjaka olako odrekao. A mogli su jako dobro zaraditi...

U stalnom kontaktu s Grbićem, kako navodi AS, sportski je direktor Atletica Andrea Berta. Kako se doznaje, obavezno se telefonski čuju nakon svake utakmice Lillea.

Nema sumnje da su u Atleticu jako zadovoljni činjenicom da je Grbić prvi golman Lillea, a našao se i na širem popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Uz Livakovića i Ivušića – koji su se dokazali – te Slugu, koji se našao na najnovijem popisu za kvalifikacijske utakmice, ostaje dojam da Hrvatska nikada nije imala toliko kvalitetnih golmana.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija ispred sebe ima nove dvije kvalifikacijske utakmice za SP 2022. protiv Cipra (Larnaca, 8. listopada) i Slovačke (Osijek, 11. listopada).