odlazi iz dinama

Hrvat napokon napušta Rusiju; spas je pronašao u Serie A, ali njegov potez nije najbolje sjeo nekim klupskim legendama

24.08.2022 u 14:49

Bionic
Reading

Nikola Moro (24) karijeru bi trebao nastaviti u redovima Bologne. Nekadašnji veznjak zagrebačkog Dinama u ljeto 2020. godine je potpisao za Dinamo iz Moskve, a sad je napokon odlučio napustiti Rusiju

Dugo se nagađalo gdje će Nikola Moro (24) nastaviti karijeru, a sad se čini da je napokon našao klub koji je spreman angažirati ga.

Podsjetimo, Moro je u ljeto 2020. godine iz zagrebačkog Dinama otišao u Dinamo iz Moskve. I sjajno se snašao u Rusiji, jedan je od nositelja igre, ali se u problemima našao nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Pokušavao je Moro pronaći novi angažman, nekoliko mu je zanimljivih transfera propalo, ali sad napokon može odahnuti.

Talijanski mediji javljaju kako je Moro već stigao u Bolognu te će u istoimenom talijanskom prvoligašu kojeg vodi Siniša Mihajlović provesti ovu sezonu na posudbi s pravom otkupa za oko osam milijuna eura plus bonusi.

Moro je za moskovski Dinamo odigrao 66 utakmica i zabio pet golova, bio je standardni prvotimac u veznom redu ruskog velikana, no nekim klupskim legendama njegov odlazak baš i nije najbolje sjeo.

'Navijači su se prema njemu odnosili pola pola. Neki su ga jako voljeli, a neki su se prema njemu ponašali suzdržano. Posebno to vrijedi za njegovu drugu sezonu u Moskvi. Nisam osobno vidio da je Moro glavni vezni i tako bitna figura za Dinamo. Bologna je prosječan klub Serie A, nije sad da ga traži neki velikan', komentirao je Morin odlazak bivši nogometaš moskovskog Dinama Ruslan Pimenov.

Realno, Pimenov je u pravu, Bologna je momčad iz sredine ljestvice Serie A, teško da se može uključiti u borbu za Europu, prije će se boriti da izbjegne zonu ispadanja. No, Serie A je ipak puno veći izazov nego ruska liga...