on najbolje zna

Trener Villarreala je uoči utakmice s Hajdukom donio vrlo zanimljivu odluku; može li ovo pomoći 'bilima'?

24.08.2022 u 13:41

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka sutra (četvrtak, 25. kolovoza, 21 sat, HTV 2) na Poljudu protiv španjolskog Villarreala igraju uzvratnu utakmicu play-offa za plasman u jednu od skupina Konferencijske lige. 'Bili' su prvu utakmicu izgubili 4:2, a na prepunom Poljudu sve je moguće

Trener Villarreala Unai Emery je uoči sutrašnje utakmice donio neke poprilično dvojbene odluke koje bi, možda, mogle i pomoći Hajduku.

Prije polaska za Split Unai Emery je odradio konferenciju za medije u klupskom kampu, a pred novinarima se u Splitu prije same utakmice neće se pojaviti. Odradit će tek standardnu konferenciju nakon utakmice...

A u najavi susreta s Hajdukom Emery je veliki optimist. Ipak njegova momčad ima prednost od 4:2 iz prvog susreta.

'Želimo nastaviti ondje gdje smo stali u prvoj utakmici. Gol u gostima ne vrijedi ‘dvostruko’, kao što je nekoć bilo. Hajduk igra dobro, zahtijevan je protivnik. Njegovi igrači su sposobni pronaći adekvatnu igru, približiti se našem golu pa je još uvijek puno toga ispred nas za proći', kaže Emery i dodaje:

'Oni željno iščekuju ovu utakmicu, vide svoju šansu za prolazak. Mi, pak, imamo iskustva u Europi, ali želimo i popraviti stvari koje nisu bile dobre u prvom susretu. Od prve minute ćemo nastojati biti koncentrirani. Želimo odigrati dobro svih 90 minuta.'

Emery nije htio otkriti hoće li na teren izvesti brojne rezervne igrače, kao što je učinio u prvoj utakmici kada je glavne čuvao za prvenstveni ogled s Atletico Madridom.

'Nastojat ćemo imati povjerenja u kolektiv, ali i u igrače individualno. Želimo dati svakom igraču prostor, da bude protagonist. Sutra ćemo nastojati odigrati učinkovito. Rezultat iz prve utakmice je takav kakav je. On je realan te nas poziva na oprez. Potiče nas da uđemo u utakmicu s poštovanjem i oprezom, da Hajduk sa svojim opasnostima bude manje prisutan', kaže Emery koji se ne pribojava atmosfere i 30.000 navijača na Poljudu:

'Na tom lijepom stadionu očekujemo dobar ambijent u kojem ćemo mi nastojati upravljati utakmicom', zaključop je trener Villarreala koji sa svojom momčadi prema najavama u Split stiže danas oko 18.30 sati. Ali, igrači 'žute podmornice' neće se večeras ukazati na Poljudu.

  • +28
Villarreal - Hajduk 4:2 (prva utakmica play-offa Konferencijske lige) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Naime, Unai Emery je odlučio da igrači Villarreala neće trenirati na Poljudu uoči utakmice. Slično je bilo i uoči prve utakmice, kada su se pripremali i odrađivali treninge u klupskom kampu, a na samom stadionu Ciutat de Valencia nisu trenirali.

Inače je normalno da gostujuća momčad barem odradi lakši trening, jednostavno da igrači 'opipaju travu' i 'osjete' teren na kojem će igrati. No, Emery je očigledno siguran da će se njegovi nogometaši brzo aklimatizirati na Poljudu. Tko zna, možda ova odluka pomogne Hajduku...

Pa ipak, Villarreal će odraditi jedan trening na Poljudu, ali nakon utakmice, u petak ujutro! Nakon utakmice u četvrtak 'žuta podmornica' će prespavati u Splitu, zatim odraditi regeneracijski trening te nakon toga odletjeti nazad za Španjolsku.