SENZACIJA NA POMOLU

Hristo Stoičkov: Želio bih doći u Dinamo!

13.08.2010 u 14:34

Bionic
Reading

Ispražnjeno trenersko mjesto u Dinamu očito je mnogima interesantno, i to ne samo hrvatskim trenerima, već i inozemnima. Jedna od špekulacija jest da će na klupu 'modrih' sjesti legendarni bugarski nogometaš Hristo Stoičkov

Sprema li se senzacija u Dinamu? Prema pisanju 24sata, bivši bugarski reprezentativac Hristo Stoičkov (44), koji je u posljednje vrijeme zarađivao trenerski kruh u Južnoafričkoj Republici, mogao bi sjesti na klupu 'modrih'.

'Želio bih doći u Dinamo. Nemam ništa protiv. To bi za mene bio pravi izazov. Imam ponude i iz Emirata, ali to me ne zanima. Znam puno o Dinamu, o hrvatskoj ligi, sve pratim, znam i jezik, a i mentalitet je vrlo sličan onome u Bugarskoj. Zato mislim da bi posao u Dinamu za mene bio pravi izazov', prenosi 24sata riječi Hriste Stoičkova.

Stoičkov je bio briljantan nogometaš koji je ostavio velik trag u Barceloni. Poznat je po svom prgavom karakteru, ali i fantastičnim nogometnim mogućnostima. Predvodio je Bugarsku do polufinala Svjetskog prvenstva 1994. godine, a karijeru je završio u Chicagu.

Kao trener, Stoičkov je vodio bugarsku reprezentaciju, ali se nije proslavio.