obranio naslov u s. arabiji

Hrgović želi borbe s najvećima: Ovo je rat. Koristiš se svakim oružjem kojim možeš

07.12.2019 u 19:40

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Filip Hrgović pobijedio je u dvoboju teške kategorije u Riyadu 37-godišnjeg američkog boksača Erica Molinu nokautom u trećoj rundi.

Filip Hrgović nametnuo se od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasio gong za istek runde. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći puta na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe.

No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara i po četvrti puta Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu.

Hrgoviću je deseta pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, a Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom da se Amerikanac meksičkih korijena čak dvaput borio za titulu svjetskog prvaka.

Boks, Eric Molina - Filip Hrgović Izvor: Profimedia / Autor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

'Jako sam zadovoljan svojom borbom. Zahvaljujem se i Molini koji je jedini prihvatio moj izazov', puno mirnije i staloženije nego u prethodnim mečevima, Hrgović je održao pobjednički govor.

Doduše, kada je stigao komentar da je protivnika udario nesportski, u potiljak, 27-godišnji Hrgović odgovorio je ovako.

'Ovo je rat. čovječe. Ovo je rat. Koristiš se svakim oružjem kojim možeš. Uostalom, nisam ja udarao u stražnji dio njegove glave, nego ju je on okretao i tako taj dio postavljao pred moje udarce koji su bili ispravni. Osim toga, tu je sudac koji je sve vidio'.

Okrenuo se Hrgović i budućnosti.

'Vidjet ćemo što što će biti u budućnosti. Želim se boriti s najvećim imenom kategorije. Nadam se da će prihvatiti moje izazove, mladog borca iz Hrvatske, a mislim da sam spreman za sve. Samouvjeren sam i vjerujem u svoj tim. Ipak, ništa nije sigurno. Mogu za dvije borbe postati svjetski prvak, a možda to ne postanem nikad. Ovaj sport je okrutan i opasan', zaključio je 'El Animal'.