IMAJU METODU

Hostese su ljubazne, ali znaju kako se riješiti dosadnog tipa!

26.07.2013 u 12:11

  • +8

Hostese na ATP turniru u Umagu 2013.

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Bionic
Reading

Na umaškom teniskom turniru atraktivne hostese pobuđuju najviše zanimanja, a mi smo otkrili koji su najveći izazovi njihovog posla, koje prednosti i naravno ono najvažnije – kako se rješavaju napasnika...

Čak 150 lijepih hostesa radi u Umagu, a svojom pojavom i energijom pobuđuju mnogo zanimanja. Malotko ih ne primjećuje, a nas je zanimalo čime se zapravo sve bave, osim što uljepšavaju sam turnir. Dobili smo detaljan odgovor od njihove voditeljice.

'Cure koje barataju s puno jezika su u 'welcome officeu' i 'ticket officeu'. Imamo cure koje rade sa tenisačima, one također moraju znati puno jezika. Tu su i cure na recepcijama koje rade u hotelu, cure u restoranima na blagajnama, rade i u gourmet zoni gdje se mogu kušati istarske posebnosti. Imamo informatore, press odjel, 'celebrity stage' u kojem cure promoviraju rekvizite i odjeću naših sponzora te one najvažnije: cure koje rade na teniskim terenima i VIP ložama. One su najzaslužnije da meč bude odigran kako treba,' objasnila nam je Ana Bašić, inače studentica komunikologije koja je već treću godinu na turniru i namjerava voditi hostese i u budućnosti..

'Tu je zabava svake večeri, tulumi su do ujutro, puno je ljudi, koncerata, poznatih. Preko dana nije teško raditi jer smo s turistima, tenisačima, gostima koji su komunikativni, zabavni, saznajemo nešto novo, širimo poznanstva.'

Da bi cura radila kao hostesa u Umagu, nije dovoljan samo dobar izgled, već i neke druge karakteristike i vrline.

'Od hostesa se prvenstveno traži da budu komunikativne, da budu obrazovane i da budu pristojne. A naravno ljepota i sve ostale fizičke karakteristike dobro dođu,' otkrila nam je Ana.

Među najljubaznije hostese u Umagu definitivno spadaju Lana, Nina, Ivona, Iva i Dora. Baš zato im je povjeren rad na centralnom terenu, gdje se ponekad moraju boriti s gostima kojima teniska kultura i nije jača strana.

'Najveći izazov je boriti se na ložama s bahatim ljudima. Koji ne mogu shvatiti da ne mogu ući unutra dok nije gotov gem. Ali moramo biti mirne i staložene u takvim situacijama,' povjerile su nam. Ipak, osmijehe ne skidaju s lica, ukupni dojam je više nego pozitivan, uživaju u tenisu.

Hostese su zbog svoje ljepote i meta brojnih udvarača, od kojih su neki zbilja dosadni i naporni. Viđali smo čak i starije muškarce od 50 godina kako okušavaju svoju sreću. Ima li tu problema tijekom turnira?

'Naše hostese se prati. Imamo zaštitare koji su na svakom ulazu, one nikad nisu same. Imaju voki tokije, imaju brojeve nas šefova i za svaki problem one nazovu. U posljednje tri godine koliko radim nismo imali neki napad ili problem da je netko bio posebno drzak prema hostesama, ipak je ovo sportski turnir,' kaže voditeljica Ana, čija briga o hostesama završava s krajem radnog vremena:

'Cure dok su u odorama i dok su na službi, to mora biti profesionalan odnos. Kad im završi radno vrijeme i počne privatan život, tu se ne miješamo.'

Upravo u noćnim satima kreće zavodnički stampedo. Možda nešto manji nego prošlih godina, ali svejedno. Nekim curama ne smeta pažnja latino zavodnika pa niti nadobudnih tinejdžera, no ima ih kojima se diže kosa na glavi zbog toga. Srećom, razvile su kvalitetne metode kako se riješiti dosadnog tipa.

'Ljubazni osmijeh i ignoriranje. To je naša metoda. Glavna fora nam je da imamo 'ladies night', ženski izlazak i to pali. Tad odustanu,' otkrile su nam simpatične stadionske hostese, ali moraju znati da pravi napadi zavodnika tek slijede, jer će za vikend Umag biti krcat, a dečki željni druženja...