SJEDNICA VIJEĆA

HOO je stabilno i ne očekuju se problemi

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 14.12.2010 18:33
  • Objavljeno 14.12.2010 u 18:08
Zlatko Mateša

Zlatko Mateša

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predolimpijska 2011. bit će zahtjevna ali stabilna, racionalna i okrenuta velikoj sportskoj priredbi - Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Uvjeti za to je uspješna realizacija redovnih programa nacionalnih sportskih saveza čija je suradnja neupitna, glavni je zaključak 20. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja je danas održana u Zagrebu pod predsjedavanjem Zlatka Mateše

Razmatrajući izvršenje proračuna HOO-a u razdoblju do 30. studenoga ove godine a kojeg je obrazložio glavni tajnik Josip Čop, Vijeće se suglasilo s općom ocjenom predsjednika Mateše da HOO, unatoč okruženju, funkcionira na zadovoljavajući način i ne očekuje „poremećaje“ do kraja godine.

Plan prihoda za programske obveze HOO-a u 2011. su 129.729.710 kuna, a prema izvorima, najveći priljev očekuje se od igara na sreću (98.045.616). Manji za oko tri i pol milijuna od 2010. su i redovni prihodi državnog proračuna (9.158.694), a s obzirom na Projekt priprema hrvatskih sportaša za OI London 2012., HOO očekuje dio prihoda sredstva proračunske zalihe za 8 milijuna kuna. Ostali prihodi su vlastita marketinška aktivnosti (13.000.000) i Olimpijska solidarnost (1.525.400).

Konačnu odluku da li je plan HOO-a 2011. programski i financijski prihvatljiv donijet će Skupština koja će, 27. prosinca ove godine uz proslavu Veliki dan hrvatskog sporta, održati redovnu sjednicu.

Vijeće je prihvatilo prijedlog Projekta priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaša na 22. zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014 suštinski i tehnički vrlo dobro napravljen uvažavajući objektivne i stvarne mogućnosti dosega hrvatskih sportaša. Na Igrama u Sočiju moglo bi sudjelovati njih 15 u četiri sporta i ukupno šest sportskih grana.

Vijeće je odlučilo prihvatiti prijedloge nacionalnih sportskih saveza te uvrstilo nove korisnike razvojnih programa HOO-a - maratonku Karlu Šitić (daljinsko plivanje) i veslačice Maju Anić i Sonju Kešerac (dvojac bez kormilara) u olimpijski program kao B kandidati. Odluka o gimnastičaru Mariju Možniku pričekat će dodatnu dokumentaciju, a u razvojni program IV (predolimpijski) uvršten je Matija Marinić (kajak).

Vijeće je dalo potporu organizaciji Snježne kraljice 'Vip Snow Queen Trophy 2011' međunarodnom skijaškom događaju koji je prošle godine pratilo više od 300 milijuna gledatelja, a koja će se održati 4. i 6. siječnja na Sljemenu. Vijeće je potvrdilo pokroviteljstvo HOO-a sportsko rekreacijskoj manifestaciji EUROtreffu u Rovinju, međunarodnom festivalu rekreacije koji će se održati u Rovinju u prvoj polovici rujna 2011.

O novim članicama HOO o kojima konačnu riječ daje Skupština, Vijeće je odlučilo predložiti učlanjenje Hrvatskog sambo saveza u privremeno članstvo, dok se dosadašnji, duže vrijeme pridruženi član Hrvatski savate savez, predlaže za punopravnog člana. Jedan i drugi spadaju u kategoriju saveza neolimpijskih sportova, a Hrvatski sambo savez njeguje kombinirane borilačke vještine.

Razmatrajući brojne nominacije za najuspješnije sportaše, ekipe, posade, parove, trenere i mlade nade, Vijeće se odlučilo o izboru najuspješnijih u 2010. kojima će se nagrade uručiti na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 27. prosinca. Među slavljenicima bit će i dobitnici najviše nagrade HOO-a Matija Ljubek, dobitnik trofej MOO-a 'Sport- inspiracija mladima', nagrade za Fair play i posebnog priznanja HOO-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi