IZVRSNE VIJESTI

Hokejaška elita besplatno na SPTV-u i YouTubeu

03.05.2012 u 17:08

Bionic
Reading

Sportska televizija (SPTV) na male ekrane u Hrvatskoj donosi 12 utakmica SP-a u hokeju na ledu elitne skupine koje se od 4. do 20. svibnja održava u Finskoj i Švedskoj, a sve 64 utakmice moći će se besplatno gledati i putem live streama na posebnom YouTube kanalu

Iako tradicionalno na Svjetskom prvenstvu hokeja na ledu neće biti nekih od najvećih igrača današnjice, nema nimalo sumnje da će natjecanje elitne skupine koje se od petka igra u Švedskoj i Finskoj itekako zainteresirati hrvatske ljubitelje hokeja. Zadovoljavanju njihovih apetita svakako će pridonijeti odluka Sportske televizije da prenosi ukupno 12 utakmica, uključujući sve u knock-out fazi.

Kako su u NHL-u na rasporedu tek konferencijska polufinala, tako na predstojeće SP-u neće stići priličan broj izvrsnih igrača, no to ne znači da natjecanje neće obilovati superzvijezdama. Jevgenij Malkin (Rusija), Pavel Dacjuk (Rusija), Corey Perry (Kanada), Patrick Sharp (Kanada), David Krejci (Češka), Jussi Jokinen (Finska), Henrik Zetterberg (Švedska), Johan Franzen (Švedska), Paul Stastny (SAD) samo su neki od velikana kojima je NHL sezona već završila i koji su na raspolaganju izbornicima svojih reprezentacija.

Nažalost, iako je njegov Pittsburgh iznenađujuće ispao iz play offa, Sidney Crosby neće doputovati u Europu jer je zatražio pauzu kako bi se što bolje pripremio za predstojeću sezonu. Ozljede koje mu stvaraju velike probleme već godinu dana sad su iza njega, no ono što je odigrao za svoje Penguinse u doigravanju daleko je od očekivanja kakva prate najveću NHL zvijezdu.

Zanimljivo, IIHF je preko svog velikog sponzora Škode osigurao i live stream sve 64 utakmice sa Svjetskog prvenstva, i to na YouTube kanalu www.youtube.com/icehockey.

Dakle, ono što naša SPTV neće prenositi moći će se pogledati online na YouTubeu, a tamo će se na kraju svakog dana postavljati i sažeci, te najbolje akcije. Može li bolje? Teško...

Skupine:

H
Bjelorusija
Kanada
Finska
Francuska
Kazahstan
Švicarska Slovačka
SAD
S
Češka
Danska
Italija Njemačka Švedska
Norveška
Rusija Latvija