KING KENNY SE VRAĆA

Hodgsonu otkaz: Dalglish preuzeo Liverpool

08.01.2011 u 13:02

Bionic
Reading

Najtrofejniji engleski nogometni klub Liverpool otpustio je managera Roya Hodgsona (62) nakon samo šest mjeseci provedenih na toj dužnosti, a prvu će momčad do kraja ove sezone voditi legendarni igrač 'redsa' Kenny Dalglish

Hodgson je preuzeo Liverpool prošloga ljeta nakon što je s Fulhamom prošle sezone stigao do finala Europske lige, ali na Anfieldu nije postigao niti približno zadovoljavajuće rezultate. Liverpool se trenutačno nalazi na 12. mjestu ljestvice sa samo četiri boda više od zone ispadanja.

Po Hodgsona kobni su bili porazi od Wolverhampton Wanderersa i Blackburn Roversa u posljednja dva prvenstvena kola.

'Vrlo sam tužan jer nisam uspio udariti svoj pečat na momčad, što mi nije dano dovoljno vremena kako bih doveo nove igrače u klub u zimskom prijelaznom roku, te da budem dio procesa obnavljanja momčadi,' rekao je Hodgson.

Navijači Liverpoola tijekom nastupa svoje momčadi ove sezone često su skandirali Dalglishevo ime, te su zadovoljni njegovim ponovnim dolaskom na klupu.

Dalglish je igrao za Liverpool u najuspješnijem razdoblju klupske povijesti, od 1977. do 1990. godine, a od 1985. do 1991. bio je i igrač-manager. S Liverpoolom je osvojio osam naslova prvaka Engleske, uključujući i posljednji kojega je klub s Anfielda osvojio 1990., te tri naslova prvaka Europe.

'Oduševljeni smo što je Kenny Dalglish pristao preuzeti vođenje momčadi već u nedjeljnom dvoboju protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu,' rekao je predsjednik Liverpoola John Henry.

Liverpool će u nedjelju gostovati kod Manchester Uniteda u 3. kolu FA Kupa.

Dalglish je dosada bio voditelj Liverpoolove nogometne akademije.

Proces zarađivanja nadimka 'King Kenny'