PLATINI NA POTEZU

Hoće li u Engleskoj eskalirati navijački neredi?

15.04.2013 u 10:16

Bionic
Reading

Prošlog je tjedna preminula Margareth Thatcher, jedna od osoba koja se 'rukama i nogama' borila da zaustavi nasilje na engleskim stadionima, a već provg vikenda bez 'čelične lady' na stadionima su se dogodila dva navijačka sukoba. Prvog su inicirali, na utakmici polufinala FA kupa, navijači Millwalla, a drugi se dogodio na prvenstvenoj utakmiciizmeđu Newcastlea i Sunderlanda

U polufinalu FA kupa Wigan je na Wembleyju pobijedio drugoligaša Millwalla sa 2:0 i plasirao se u finale. No, pobjeda Wigana ostala je u sjeni divljaštva navijača Millwalla koji su napravili kaos. Engleski mediji zgroženi su zbog ružnih scena koje su se jučer mogle vidjeti na Wembleyju.

Nakon drugog gola došlo je do nereda na tribini na kojoj su bili smješteni navijači Millwalla. Oni su se počeli tući među sobom, a policija ih je smirila palicama. Nakon toga obrušili su se i na policiju, a jedan od huligana policajcu je ukrao kapu. Epilog svega su krvave i razbijene glave, nekoliko desetaka uhićenih, ali i velika sramota.

'Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo! FA savez i policija istražit će događaj i učiniti sve da se identificiraju svi počinitelji. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava, a dobit će i zabranu dolaska na nogometne stadione ', rekao je glavni tajnik FA saveza Alex Horne. No, dok su mediji brujali o tim neredima, u Newcastleu se dogodilo novi incident. Doduše, ne na stadionu već na ulicama, na kojima su se huligani gađali bocama te palili kontejnere.

Zanimljivo će biti vidjeti kakva će biti reakcija prvog čovjeka Uefe, Michela Platinija, koji je HNS-u zbog nekoliko upaljenih baklji i 'iščašenih' povika prijetio izbacivanjem iz kontinentalnih natjecanja. Hoće li Englezima barem zaprijetiti?