NOVI IZAZOV

Hoće li Tudor u PAOK-u opstati na klupi duže od prethodnika?

18.06.2015 u 11:10

Bionic
Reading

Nakon epizode na klupi splitskog Hajduka, s koje se povukao zbog neslaganja s Upravom i predsjednikom Marinom Brbićem, Igor Tudor pronašao je novi posao. Odlučio je sjesti na klupu grčkog PAOK-a, momčadi koja titulu prvaka čeka još od daleke 1985. godine

Tako je proslavljeni hrvatski reprezentativac odlučio u 38. godini života prihvatiti poziv iz Soluna, ambicioznog kluba koji je u nedavno okončanoj sezoni završio kao petoplasirani.

Na klupi će Tudor naslijediti Georgiosa Georgiadisa koji je momčad vodio manje od četiri mjeseca. Prije njega na klupi je bio Angelos Anastasiadis, a koliko će se zadržati Tudor, pokazat će vrijeme. Često je znao reći kako je puno toga, kada je trenerski posao u pitanju, naučio od dvojice vrhunska stručnjaka kao što su Carlo Ancelotti i Marcello Lippi koji su ga vodili u Juventusu između 1998. i 2007. godine (sezonu 2005/06. proveo je na posudbi u Sieni).

Svi koji su gledali Hajduk po vodstvom Tudora, govore kako su igrali napadački nogomet, a takav stil igre donio je Tudoru i titulu pobjednika Kupa Hrvatske 2013. godine te na desetke sjajnih predstava protiv objektivno jačih momčadi.

S obzirom na momčad koju je zatekao u Solunu, svakako će biti zanimljivo pratiti hoće li Tudor u skorije vrijeme momčad PAOK-a pojačati ponekim hrvatskim nogometašem.

U trenerske vode Tudora je 2009. uveo talijanski stručnjak Edoardo Reja koji ga je 2009. promovirao u svog pomoćnika u splitskom Hajduku. Nakon toga je uslijedila Tudorova epizoda s prvom momčadi koja je na trenutke izgledala - idilično.

Jedini mogući problem Tudoru bi mogli predstavljati navijači PAOK-a koji su, kao što je poznato, blisko povezani s navijačima beogradskog Partizana poznatijim pod imenom – Grobari. Međutim, ako će PAOK zaigrati onako kako Tudor priželjkuje, nema sumnje da će vrlo brzo postati ljubimac navijača…

Pitanje je samo hoće li Tudor u PAOK-u opstati na klupi duže od svojih prethodnika...