SUDAR VELIKANA

Hoće li Cro Cop okončati karijeru strašnog Nizozemca?

23.01.2014 u 18:18

Bionic
Reading

Glory se već neko vrijeme smatra najboljom kickboxing organizacijom na svijetu, pa ne čudi oduševljenje borilačkih fanova nakon što je nedavno otkriveno da će se jedan event održati i u ovom dijelu Europe i to upravo u Zagrebu.

Čelni čovjek Fight Channela, Orsat Zovko, najzaslužniji je što Glory dolazi u Hrvatsku te je na konferenciji za medije povodom eventa koji je na rasporedu 8. ožujka u Areni odlučio posebno istaknuti o koliko se velikoj privilegiji radi.

'Ovo je na prvom mjestu velika privilegija. Biti na popisu sa svim tim metropolama u kojima je Glory bio u posljednje vrijeme i u kojima će tek biti. Svi ti veliki gradovi i sad je Zagreb među njima, to je zaista velika stvar. I za mene osobno je ova velika čast, kao i cijeli tim, jer Glory je trenutno najbolja kickboxing organizacija na svijetu. Kao što sam rekao, iznimno sam ponosan, dat ćemo sve od sebe kako bismo napravili najbolji mogući show u ovom dijelu svijeta do sada', rekao je Zovko.

U ime Gloryja u Zagrebu je nastupio Cor Hemmers koji je otkrio zbog čega su odlučili u svoje redove dovesti Cro Copa.

'SAD je jedno od trenutno najbitnijih tržišta za Glory, a Mirko ima i tamo veliku bazu fanova. Zahtjev Spike TV-a je bio da angažiramo Cro Copa i nama je to odmah zvučalo kao odlična ideja. Nema boljeg mjesta od Zagreba za realizaciju takvog eventa, a vrlo je bitno i što imamo odličnog partnera kao što je Zovko', istaknuo je Hemmers.


Mirko Filipović i Remy Bonjasky poznaju se prilično dobro, određeno vrijeme su čak i zajedno trenirali, ali prijateljstvo će na kraće vrijeme ipak ostaviti po strani i u ringu pripremaju pravi spektakl.

'Jedina promjena od našeg zadnjeg meča je da sam 11 godina stariji. Borit ću se ponovno protiv Remyja i moram reći da sam se trebao boriti s Peterom Aertsom, ali iz nekog razloga on to ipak nije prihvatio. Odluka Gloryja je bila da se borim protiv Remyja. Nisam bio presretan zbog toga, jer u međuvremenu smo se ipak sprijateljili na neki način, čak smo i trenirali zajedno prije nekoliko godina. On je odlična osoba i vrhunski sportaš, a ovdje je cilj ozlijediti protivnika, pa mi zbog toga nije drago što se borimo. No, siguran sam da će fanovi biti zadovoljni našim nastupom, mi ćemo dati sve od sebe.'

Cro Cop vs Bonjasky


Remy Bonjasky spada među najbolje K1 borce svih vremena i u to nema nikakve sumnje. No, u Zagrebu ga se odmah podsjetilo na težak poraz koji je doživio u okršaju protiv Cro Copa još na početku prošlog desetljeća.

'Hvala što ste me podsjetili na moj poraz otprije 11 godina. Bilo je to na početku moje karijere, borio sam se protiv jednog od najboljih na svijetu. Izgubio sam teško, ali sad su se neke stvari promijenile. Kao što je Mirko rekao, mi smo u Zagrebu čak i trenirali zajedno. No, naš je posao da pružimo publici dobar meč, vjerujem da fanovi vole i Mirka i naš je posao svima u svijetu pružiti pravi show. Zahvaljujem Gloryju što mi je pružio ovu priliku, ali i Zovku što će sve to omogućiti u Zagrebu.'

'Uvijek me pitaju o kraju karijere. Teško je borcu kao što sam ja završiti karijeru. Volim ovaj posao i svaki put kad uđem u ring osjetim veliki adrenalin. Kao da sam ovisan o kickboxingu. Ishod ovog meča će odlučiti hoću li se nastaviti boriti ili ću završiti karijeru.'