ZANIMLJIV POTEZ

HNS zeznuo švercere i poništio ulaznice

01.03.2013 u 14:30

Bionic
Reading

U HNS-u je održana novinska konferencija na kojoj je bilo riječi o ulaznicama za kvalifikacijsku utakmicu između Hrvatske i Srbije koja se igra u Maksimiru (22. ožujka), zatim izaslanstvu UEFA-e, klubovima dužnicima...

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović je još jednom ponovio ispriku u vezi prodaje karata za utakmicu godine.

'Ispričavamo se svima koji nisu mogli doći do ulaznica, kao i onima koji su imali problema zbog blokade servera. To nitko ne može predvidjeti kada imate 50 tisuća zahtjeva, a 15 tisuća u prodaji,' pričao je Vrbanović.

Bilo je riječi i o preprodavačima koji neće moći zadovoljno trljati ruke, jer je HNS pronašao način kako da im doskoči. Ulaznice od 'švercera' koje su ponuđene preko interneta su poništene. Cijela akcija otkrivanja crnog tržišta odvijala se uz suradnju s policijom. Inače, poništenih ulaznica je 80-ak i one će opet biti puštene u prodaju.

Informacije o poništenim ulaznicama bit će objavljene na službenoj internet stranici HNS-a.


Vrbanović je objavio i kako UEFA-ino izaslanstvo u Zagreb dolazi iza 14. ožujka te se čeka da Vlada odredi termin koji joj odgovara da ga primi.

Izvršni predsjednik HNS-a najavio je obračun s klubovima dužnicima od sljedeće sezone pa će tako klub koji ne ispuni obveze biti suspendiran te će uz to ostati bez jednoga boda.

Riješen je i nesporazum s Ćirom Blaževićem koji je bio ljut što ga portir nije prepoznao. Iz HNS-a su objasnili kako je 'trener svih trenera' burno reagirao, jer ga je djelatnik samo pitao kod koga ide, što se bivšem hrvatskom izborniku nije svidjelo.