TRAŽI SE IZBORNIK

HNS bi smijenio Bilića, ali nema 'podobnijeg'

10.10.2011 u 08:53

Bionic
Reading

U srijedu će zasjesti glavešine hrvatskog nogometa i donijeti konačnu odluku o tome hoće li Slaven Bilić ostati ili otići te, ako se dogodi ovo drugo, tko će mu biti nasljednik

Članovi IO HNS-a na čelu s predsjednikom Vlatkom Markovićem bili su vidno razočarani predstavom u Pireju. Da su imali pravu opciju, već bi na putu iz Grčke smijenili Slavena Bilića. Ovako se odugovlači s promjenom izbornika, jer ni u HNS-u nemaju pojma što bi bilo najbolje rješenje, odnosno tko bi bio najpodobniji za njih.

Ivan Katalinić i Velimir Zajec su sami priznali da nemaju logistiku u Savezu pomoću koje bi uopće mogli ući u konkurenciju za Bilićevog nasljednika. Iz daleke Azije Branko Ivanković je javio da bi teško mogao raskinuti ugovor sa sadašnjim poslodavcem Ettifaqom (S. Arabija).

U medijima su se spominjala još dva imena – Zlatka Kranjčara i Igora Štimca, a obojica su javno rekla da bi sjela na klupu hrvatske reprezentacije, ali pitanje je jesu li oni dovoljno podobni za 'mladiće' iz Rusanove.

Kranjčar je u prošlosti imao nesporazuma s HNS-om, ali i Zdravkom Mamićem, iako se sada stanje smirilo, a još se pamti da nije želio priznati da je pogriješio u vođenju reprezentacije na SP-u te je tvrdoglavo tvrdio da bi jednako postupio.

Što se tiče Štimca, tu je stanje puno gore. On je pokušao svrgnuti Markovića s mjesta predsjednika HNS-a, javno je kritizirao rad sadašnjeg stručnog stožera, a o njegovim verbalnim sukobima s Mamićem mogle bi se napisati knjige.

Tražiti neko rješenje izvan granica bilo bi komplicirano u ovim trenucima, jer je vremena malo, a veliko trenersko ime ne bi bilo ni jeftino.