UVERTIRA ZA SLALOM

Hirsher letio do pobjede, Ivica 13. u veleslalomu

30.01.2010 u 13:24

Bionic
Reading

Samo dan nakon neugodnog pada, Ivica Kostelić je napravio zapažen veleslalomski rezultat u Kranjskoj Gori, a nepobjediv je bio mladi Austrijanac Hirscher

Ivica je nakon prve vožnje pokazao da je psihički sasvim prebolio neugodan pad od petka i na cilj je došao s 12. najbržim vremenom uvodne runde. U drugoj je bio za nijansu oprezniji, no ni takvo izdanje nije mu znatno pokvarilo plasman; završio je na 13. mjestu sa 2,25 sekundi zaostatka.

Na vrhu se vodila oštra bitka, a pobijedio je najodlučniji među veleslalomskim lavovima, Marcel Hirscher. Austrijanac koji je prvu vožnju završio kao peti, kao iz praćke ispaljen se spustio stazom Vitranc i iza sebe ostavio nemoguću misiju za preostale konkurente.

Najbliži mu je bio vodeći nakon prve vožnje, Norvežanin Jansrud koji je zaostao 45 stotinki sekunde. Dodatnih 13 sporiji je bio Ted Ligety, a poredak najboljih pet zatvorili su Talijani Blardone i Simoncelli.

'Ovo je bila moja najbolja vožnja u karijeri. Bio sam nervozan na cilju, ali sam znao da s ovakvom izvedbom mogu računati na pobjedu. Ligety se odlično držao sve do dna staze, ali je posustao i srećom sam ostao prvi', rekao je nakon velike pobjede mladi Austrijanac.

Nastupio je i Natko Zrnčić Dim koji je s velikim zaostatkom upisao 50. mjesto u prvoj vožnji.

Program se nastavlja u nedjelju, kada je na rasporedu slalom.