TOP ANALIZA

HHO 'pere' navijače, ali uprave klubova ih ne zanimaju

10.09.2012 u 14:03

Bionic
Reading

Priopćenje za medije vezano uz hrvatske navijače koje je objavio HHO u nedjelju izazvalo je puno reakcija u hrvatskoj javnosti. Mi prenosimo jedno od onih objavljenih na Tribini.hr

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

Ovaj tekst autorsko je djelo korisnika takee.

Prvo da kažem da će se moja analiza mnogima vjerojatno učiniti previše subjektivnom, ali ona odražava moje stajalište i teško da će ga nešto promijeniti. Naime, mislim da HA-HA-O u potpunosti radi krivo i da se zamara onime što uopće ne bi trebao biti njegov posao, nego nekih drugih institucija.

Institucija je to koja bi trebala služiti zaštiti ljudskih prava, a puno puta se bavila stvarima koje s njom uopće ne bi trebale imati veze. Naime, u najmanju ruku je nepotrebno da jedna takva institucija komentira paljenje baklji, jer to nije u njezinoj struci i domeni. Već su nekoliko puta kršili i ono sto su napisali, a to je da je njihova zadaća ove sezone bilježiti samo ono sto se događa u MAXtv Prvoj ligi. Stoga, jedno pitanje za njih: kakve veze s Prvom ligom ima utakmica Dinama i Maribora? Sličan je slučaj i utakmica reprezentacije. Jednostavno su mogli reći da će se pojavljivati gdje god žele i kad god im padne na pamet.

Je li normalno da čelnici klubova svojim postupcima vrijeđaju novinare, a HHO za njih ne pronađe ni retka u svojim člancima


Kad su se već uhvatili problema hrvatskog nogometa, onda u redu. No je li sumnjivo da HA-HA-O bilježi jedino slučajeve kod navijačkog puka, a ono što rade nogometne uprave ih uopće ne zanima. Je li veći problem to što neki igrači ne dobivaju plaće po 12 mjeseci od toga što navijači viču Za dom - Spremni? Mislim da jest, ali na vama je da prosudite. Je li normalno da čelnici klubova svojim postupcima vrijeđaju novinare, a ova institucija za njih ne pronađe niti reda u svojim člancima?

Taj gospodin Čičak je prije nekoliko dana izjavio da ga nogomet kao sport uopće ne zanima. Pitam se sto taj čovjek radi u loži Poljudskog stadiona i tko ga je uopće pustio tamo. Teško da će se za njega mjesta naći na nekakvim idućim prvenstvima. Naime, nogomet je sport namijenjen za užitak svim gledateljima, a tu neke osobe dolaze kako bi se lijepo namjestile u loži i pratile što će tko uzviknuti s tribina. Mislim da takve osobe nemaju što raditi na tribinama i da njihovo mišljenje ne treba ozbiljno shvaćati.

Isti taj gospodin Čičak proziva sve navijačke skupine bez ikakvih dokaza da se pokušavaju ujediniti i prekinuti ovogodišnje izdanje MAXtv prve lige. Je li normalno da se takvo što iznosi u medije, a bez ikakvog dokaza? U dosadašnjih sedam kola nismo vidjeli ništa što bi moglo ukazivati na to. Hrvatski navijači su se pokazali na dosta utakmica i ni u jednom trenutku ne da nismo vidjeli ujedinjenje svih navijačkih skupina i prekida lige, već do sada nijedna utakmica nije prekinuta.

Isto tako vidimo da iznosi činjenice kako hrvatski mediji pridonose huliganizmu i da se slažu s navijačima. Taj čovjek misli da bi svi mediji trebali u svojim člancima prenositi ono sto je on napisao, a da bi rezultat trebao ostati u drugom planu? Jasno je da čovjek o nogometu gotovo ništa ne razumije i da nije pogledao mnogo utakmica, jer logično je da su navijači ti koji puno puta prozivaju i predsjednike i igrače. Dio je to sporta, svi znamo Uprave i igrači odlaze, a navijači su uvijek tu.

Torcida je na pametan način pokazala u prošlom kolu pred svojim tribinama da joj ne trebaju riječi hvale od toga čovjeka. Nije on taj koji će ocijeniti njezin rad i koji će reći koja je Hrvatska skupina najbolja u onom što radi. Ne mora on ocjenjivati što je pristojno, a što ne, jer postoji hrvatski zakon.

Što se tiče našeg trenutačnog izbornika Štimca, mislim da ga rijetki mrze kao izbornika. Prije bih rekao da je stvar u tome kako je on na tu poziciju došao s obzirom na sve ono što se događalo uoči njegova dolaska na klupu reprezentacije. Sjetimo se samo gdje je bio pola godine ranije, protiv koga se iz vrhuške HNS-a borio i protiv koga je vodio medijske ratove. Nekoliko mjeseci kasnije se našao na reprezentativnoj klupi i o tome u Čičkovom priopćenju nema ni riječi.