formula 1 u mađarskoj

Hamilton opet na mukama, Vettel dobio priliku koju ne smije propustiti

27.07.2018 u 16:37

Bionic
Reading

Sebastian Vettel odvezao je najbrži krug tijekom popodnevnog treninga na Hungaroringu ovog petka, dok Lewis Hamilton kaska i za Red Bullovim vozačima pa Nijemac u nedjelju ima priliku nadoknaditi izgubljene bodove na Velikoj nagradi Njemačke...

Vettel je u Hockenheimu prošle nedjelje napravio jednu od najvećih pogrešaka u svojoj karijeri i završio utrku u pješčanoj klopci, dok se Lewis Hamilton zatim dokopao pobjede i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

  • +13
Formula 1, VN Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Činilo se da bi to mogla biti fatalna pogreška u borbi za titulu prvaka, no Nijemac bi već ove nedjelje u Mađarskoj mogao nadoknaditi nespretno izgubljene bodove.

Naime, slobodni treninzi u petak pokazali su da je Ferrari moćan i na Hungaroringu, dok Mercedes ima velikih problema. Sebastian Vettel odvezao je najbrže vrijeme dana, krug 1:16.834 s kojim je zauzeo prvo mjesto na popodnevnom treningu, ispred Maxa Verstappena koji mu je sa zaostatkom manjim od jedne desetinke bio prvi pratitelj.

Daniel Ricciardo bio je treći, Kimi Raikkonen četvrti, a s čak sedam desetinki zaostatka Lewis Hamilton zauzeo je tek peto mjesto.

Takav bi poredak lako mogao biti i u subotnjim kvalifikacijama, kao i u nedjeljnoj utrci pa možemo reći da je Vettel pred još jednom utrkom koju može jedino sam svojim glupostima izgubiti. No, teško je vjerovati da će ponovo napraviti gaf iz Hockenheima...