SPEKTAKL U ŠANGAJU

Hamilton lakoćom trijumfirao u 1000. utrci Formule 1, Ferrari ni blizu Mercedesu

14.04.2019 u 09:48

Bionic
Reading

Lewis Hamilton pobijedio je ove nedjelje na Velikoj nagradi Kine, u 1000. utrci u povijesti Formule 1, ispred timskog kolege Valtterija Bottasa i Ferrarija Sebastiana Vettela...

Jubilarna utrka elitnog automobilističkog natjecanja ponudila nam je nastavak dominacije Mercedesa koji je upisao treću dvostruku pobjedu u nizu.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Kine Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Lewis Hamilton na startu je prešao Valtterija Bottasa i zatim se odvojio i rutinski priveo posao kraju, dok ni Fincu nije bio problem zadržati konkurenciju iza sebe.

Ferrari nije bio ni blizu 'srebrnim strijelama'. Sebastian Vettel zahvaljujući boljoj taktici nadmudrio je timskog kolegu Charlesa Leclerca koji je na kraju završio na petom mjestu, a između njih se ugurao Max Verstappen.

Pierre Gasly u drugom Red Bullu bio je šesti uz najbrži krug, a bodove su još osvojili Ricciardo, Perez, Raikkonen i Tajlanđanin Alex Albon koji je startao zadnji i proglašen je vozačem utrke.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

U ukupnom poretku sada vodi Lewis Hamilton sa šest bodova ispred Bottasa.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Azerbajdžanu.