MILIJUNAŠI FORMULE 1

Lewis Hamilton nadmašio Michaela Schumachera; o ovome obični smrtnici samo mogu sanjati

05.04.2019 u 06:01

Bionic
Reading

Lewis Hamilton je preuzeo vrh po ukupnoj zaradi među svim vozačima koji su bili (ili još uvijek jesu) dio Formule 1. Britanac je na listi milijunaša preskočio Nijemca Michaela Schumachera

Hamilton dominira Formulom 1. U zadnjih pet sezona osvojio je četiri naslova od svojih ukupno pet. Takvi uspjesi osjetili su se i na bankovnom računu pa je prema podacima Formula Money britanski vozač u karijeri zaradio gotovo pola milijarde dolara, točnije 489 milijuna. Naravno, riječ je samo plaćama i bonusima, a ne i o sponzorskim ugovorima.

Nijemac Michael Schuamcher, sedmerostruki prvak, koji se od prosinca 2013. oporavlja od teške nesreće na skijanju, a o njegovom zdravstvenom stanju se gotovo ništa ne zna, na toj listi je na drugom mjestu sa 464 milijuna dolara, a blizu do njega je treći Španjolac Fernando Alonso sa 458.

Četverostruki svjetski prvak s Red Bullom Nijemac Sebastian Vettel, koji čak razmišlja o odlasku iz Formule 1, četvrti je sa 358 milijuna, a TOP 5 zatvara Finac Kimmi Raikkonen sa 331 milijun dolara.

  • +11
Lewis Hamilton Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Ostali koji su među deset najplaćenijih su daleko od prve petorke. Tako Britanac Jenson Button ima na bankovnom računu 147 milijuna, Nijemac Ralf Schumacher 121, Kanađanin Jacques Villeneuve 115, a po 110 milijuna dolara zaradili su Brazilci Felipe Massa i Rubens Barrichello.