MERCEDES NEDODIRLJIV

Hamilton lakoćom osvojio Monzu, Vettel više nije vodeći vozač Formule 1!

03.09.2017 u 15:21

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ostvario je na Velikoj nagradi Italije svoju 59. pobjedu karijere, a Valtteri Bottas drugim je mjestom donio Mercedesu dvostruki trijumf ove nedjelje. Trećeplasirani Sebastian Vettel izgubio je vodeću poziciju u ukupnom poretku i sada zaostaje tri boda za britanskim rivalom...

Nakon snažne kiše koja je dala dodatnu dramaturgiju kvalifikacijama u subotu, u nedjeljnoj utrci po suhoj stazi nije bilo iznenađenja i Mercedes je s lakoćom ostvario dvostruku pobjedu.

  • +2
Formula 1, Velika nagrada Italije Izvor: Reuters / Autor: POOL

Lewis Hamilton koji je ispisao povijest svojom 69. prvom startnom pozicijom u karijeri vodio je od prvog od posljednjeg zavoja i na kraju bez ikakvih problema upisao šestu pobjedu ove sezone, drugu zaredom nakon trijumfa u Belgiji prije tjedan dana.

Valtteri Bottas u prvih se par krugova probio na drugo mjesto i mirno ga je sačuvao, a Sebastian Vettel koji je startao tek šesti uspio je proći pokraj Raikkonena, Strolla i Ocona, no bolje od trećeg mjesta nije mogao.

Četvrti je na kraju završio Daniela Ricciardo koji se odlično probio s dna poretka, a slabo peto mjesto pripalo je Kimiju Raikkonenu koji je završio ispred Lancea Strolla i Estebana Ocona, dok su još bodove osvojili Massa, Perez i Verstappen.

U ukupnom poretku Lewis Hamilton napokon je pretekao Sebastiana Vettela i sada ima tri boda prednosti, no to bi se moglo promijeniti za dva tjedna kada je na rasporedu Velika nagrada Singapura, ulična staza koja bi Ferrariju trebala više odgovarati...