ZAPOČEO JE RAT

Ultimatum bijesnog Fernanda Alonsa McLarenu: Ili ja ili oni!

29.08.2017 u 16:33

Bionic
Reading

Nakon katastrofalnog nastupa na Velikoj nagradi Belgije, Fernando Alonso čini se da je prekid suradnje s Hondom postavio kao uvjet za svoj ostanak u redovima McLarena...

Alonso je putem radio veze ustvrdio da se na stazi događa još jedna velika Hondina sramota, a onda je javio da motor gubi snagu zbog čega je McLaren odlučio pozvati ga u garažu i odustati od lova na osvajanje bodova.

  • +7
Formula 1 VN Belgije Spa Francorchamps Izvor: Reuters / Autor: FRANCOIS LENOIR

Zanimljivo, japanski proizvođač motora kasnije je tvrdio da nije našao nikakav defekt na svojoj pogonskoj jedinici, optuživši na taj način Alonsa da je izmislio kvar kako bi se maknuo iz utrke u kojoj se nije mogao boriti na samom vrhu poretka.

Španjolska Marca iz svojih izvora doznaje da je između dvostrukog prvaka svijeta i Honde izbio pravi rat i njihova međusobna suradnja nakon debakla u Belgiji više nije moguća.

Fernando sada od McLarena traži prekid suradnje s Hondom, ako ga želi zadržati u svojim redovima, što neće biti lako izvesti, jer u tom slučaju momčad bi morala platiti 200 milijuna dolara odštete Japancima, a ne nude joj se dobre opcije za zamjenski motor, eventualno možda Renaultov koji također ne briljira.

Pojavile su se također glasine da je za Alonsove usluge zainteresiran Williams koji s trenutnom vozačkom postavom koju čine Massa i Stroll ne može računati na vrhunske rezultate u budućnosti. Ako Španjolac pređe u redove ove engleske ekipe imao bi na raspolaganju vrhunski Mercedesov motor sljedeće sezone, no ostatak bolida zadnjih godina nije bio sjajno posložen pa ni ta opcija definitivno ne jamči borbu za titulu...