drama u britaniji

Hamiltonu laka pobjeda, Vettel doživio katastrofu u zadnjem krugu!

16.07.2017 u 15:35

Bionic
Reading

Lewis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Britanije vožene ove nedjelje na Silverstoneu, dok su se na postolju još našli Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen, a Sebastianu Vettelu eksplodirala je guma u zadnjem krugu i morao se zadovoljiti sedmim mjestom...

Hamilton je još jednom pokazao da je nedodirljiv na domaćem tlu. S lakoćom je ostvario pobjedu ove nedjelje u Silverstoneu, u utrci u kojoj je vodio od prvog do posljednjeg kruga, čim je stigao do četvrte pobjede u nizu u Britaniji, pete ukupno, čime se izjednačio s Alainom Prostom i Jimom Clarkom na vrhu ljestvice najuspješnijih.

  • +4
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Reuters / Autor: ANDREW BOYERS

Iza Lewisa koji je slavio po 56. put u F1 karijeri događala se prava drama u režiji Pirellija i loših mekanih guma koje su otkazivale vozačima. Kimi Raikkoen trebao je završiti drugi, ali mu je prvom otkazala, no uspio se dokopati boksa i završiti treći, iza Valtterija Bottasa koji je iskoristio dobiveni poklon.

Sebastian Vettel nije dobro startao i držao je četvrto mjesto kada je Kimiju otkazala guma pa se probio na pobjedničko postolje. No, zatim je eksplodirala i njemu i jedva se dokopao boksa u zadnjem krugu i osvojio sedmo mjesto.

Četvrtim mjestom morao se zadovoljiti Max Verstappen koji je bio u borbi za postolje na početku utrke, a i njemu je guma otkazivala pa je morao kasno u boks. Iza njega su završili timski kolega Daniel Ricciardo i odlični Nico Hülkenberg u Renaultu. Bodove su još osvojili Estaban Ocon, Sergio Perez i Felipe Massa.

U ukupnom poretku Vettelova prednost ispred Hamiltona na samo jedan bod, a Bottas sada zaostaje 23.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Budimpešti.