GABELA SPREMNA

Halid pjeva, domaći se presvlače kod susjeda

21.01.2011 u 09:00

Bionic
Reading

U petak u 12,30 sati, dvobojem između domaćeg GOŠK-a i zagrebačkog Dinama počinje turnir Andrija Anković. Dva sata kasnije, snage će u drugom polufinalu odmjeriti Split i Široki Brijeg

Počinje 21. izdanje turnira koji ime nosi po Hajdukovoj legendi koja je nogomet učila u Gošku, a događaji u malom mjestu uvijek imaju i posebnu romantičnu draž.

'Neke stvari publika ne vidi, ali u organizaciji mora biti i malo improvizacije. Recimo, problem su nam svlačionice, jer se utakmice igraju jedna za drugom. nema ih dovoljno pa se naša momčad presvlači u susjedovoj kući preko puta ceste', kaže organizator turnira Nikica Prskalo.

Sve skupa začinit će i poslovična fešta.

'Opet će pjevati i Halid Bešlić. Lani je bio kratko, jer je imao dogovoreno još jednu svirku, ali ove godine nemamo tih problema.'

Prskalo je turniru dao puno, ali je od njega puno i dobio.

'Nikad neću zaboraviti kada smo od sponzora dobili neke lopte i podijelili ih igračima na zagrijavanju. Dođe meni Luka Modrić i pita mogu li igrati svojim loptama, ove su bile prelagane. Luka Modrić, eeej. Za pola godine će igrati u Tottenhamu, a dođe i priča sa mnom. Kakav događaj', prepričava vatreno radišni Hercegovac svoju epizodu s Dinamovim kapetanom.

I ranije je imao posla s jakim nogometnim imenima, ali ova mu se najdublje urezala u pamćenje. Nema ljepše stvari od turnira u manjim sredinama.