uoči 24. kola ht prve lige

Hajduku pravdu dijeli sudac s kojim je Tudor bio na sudu: Nema razloga da ne odsudi bez greške

27.02.2020 u 16:40

Bionic
Reading

Od četvrtka do subote igraju se utakmice 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige, a u subotu su na rasporedu i dva derbija: Osijek - Hajduk (15 sati, Arenasport 3) te Dinamo - Rijeka (17.30 sati, Arenasport 1)

Hajduk je očito lakoćom prebrodio poraz od Slaven Belupa (1:2), razbivši prošlog vikenda na Poljudu Goricu s velikih 6:0.

No, za trenera Igora Tudora i njegove igrače, sada dolaze pravi testovi. Prvo subotnji, protiv Osijeka, izravnog konkurenta koji se bori za drugo mjesto odnosno ono koje preko kvalifikacija vodi do Lige prvaka.

'Osijek je uvijek dobar kada igra kući, postoji razlika između igranja na domaćem terenu i u gostima. Ekipa su koja ulaže iz godine u godinu. Osijek je u rastu zadnjih godina po pitanju budžeta, kvalitete kadra. Hajduku je uvijek bilo neugodno bilo tamo, a u zadnje vrijeme imaju sve bolju momčad. Fokusirani smo na sebe, idemo biti pravi', Tudorove riječi prenosi Dalmatinski portal.

U Gradskom vrtu dvoboj Osijeka i Hajduka sudit će Zagrepčanin Fran Jović s kojim je Tudor do prije nekoliko dana bio u sudskom sporu. Spor je okončan početkom veljače, kada je Jović povukao tužbu.

'Neobično je, međutim ljudi koji odlučuju o tome su tako odlučili. Nemam na to ništa dodati. Mislim da nema razloga da Fran Jović ne odsudi bez greške'.

  • +7
Hrvatski telekom prva liga, 23. kolo, HNK Hajduk - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk će sljedećeg tjedna u srijedu 4. ožujka (19 sati), na Poljudu dočekati vodeći Dinamo. No, s obzirom na epidemiju odnosno širenje koronavirusa, pojavila se bojazan da bi se najveći hrvatski derbi mogao igrati bez gledatelja.

'To su stvari za koje mi nismo nadležni, ali ne vidim da se tako nešto dogodi. Nema nikakvog razloga za nikakva pretjerivanja. Nije bilo nikakvih naputaka da se odgodi utakmica. To bi nama bio hendikep, to više odgovara Dinamu. Pratimo sve što se događa, i u Italiji treneri razmišljaju u istom smjeru'.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE