TAMAN PRODUŽIO UGOVOR

Hajdukovi navijači u njemu vide spasitelja, ali i on će ostati neispunjena želja

24.04.2024 u 17:26

Bionic
Reading

Nakon smjene Mislava Karoglana, na Hajdukovu trenersku klupu sjeo je Jure Ivanković. No, čim se primio teškog posla i 'spašavanja obraza' splitskog kluba, treneru je priopćeno da je na ovoj funkciji samo do kraja sezone

Naravno, ako Ivanković u ovom, istina kratkom periodu, svojim potezima pokaže da zna i može, te da ima snage voditi Bile, možda mu i pruže konkretniju priliku.

No, držimo se onog što je rečeno kada je sjedao na klupu, to jest da će biti samo privremeno rješenje.

U našoj anketi pitali smo i vas, koga biste za novog trenera, a čak 32 posto glasovao otišlo je slovenskom izborniku Matjažu Keku. S time da je to bila samo želja navijača, jer koliko znamo, Kek i dalje namjerava voditi Sloveniju.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Na drugom mjestu, s 15 posto glasova je Valdas Dambrauskas, s time da je 47-godišnji Litvanac tek od srpnja službeno trener ciparske Omonije. I ugovor ga s klubom veće do kraja svibnja 2026. godine. Prema tome, i ova će želja Hajdukovih navijača ostati nerealizirana.

Na trećem mjestu, s 11,7 posto glasova je 47-godišnji Šibenčanin Goran Tomić, stručnjak koji je sjajno vodio Lokomotivu, potom i Rijeku, ali koji se u studenome 2022. godine 'preselio' na Bliski istok, točnije u Ujedinjene Arapske Emirate. I prvo je bio trener Al-Nasra, a potom je od siječnja ove godine u Al-Bataehu.

I što je jednako 'porazno' po Hajdukove navijače, i on je nedostupan do 2026. godine, jer u utorak je produžio ugovor na dvije sezone.