Anketa tportala

Hajdukovi navijači imaju favorita za trenera, a jedan se 'čudotvorac' otvoreno nudi

10.04.2024 u 12:43

Bionic
Reading

Ovog ponedjeljka, nakon još jednog Hajdukovog poraza, došlo je do kadrovskih promjena na Poljudu. Dužnosti su razriješeni predsjednik Lukša Jakobušić i trener Mislav Karoglan. Ulogu v.d. predsjednice preuzela je Marinka Akrap dok će momčad do kraja sezone voditi Jure Ivanković

Dakle Mislava Karoglana privremeno će, do kraja sezone, na klupi Hajduka zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik Jure Ivanković.

Tako je očito dogovoreno s v.d. predsjednice Marinkom Akrap, jer zasad se ne zna ni tko će biti novi predsjednik, a po svemu sudeći ni novi sportski direktor. No kristalno je jasno da Mindaugas Nikoličius više neće imati ovlasti za tu funkciju.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Inače, Lukša Jakobušić na čelnu je funkciju kluba sjeo u listopadu 2020. godine, nakon odlaska Marina Brbića, dok je Litvanac sportski direktor postao prvog dana 2021. godine. I od tada su krenula brojna lutanja, a što potvrđuje i velik broj trenerskih smjena. Samo da podsjetimo tko je sve sjedio na klupi u tom periodu.

Svi Jakobušićevi treneri:

  • Hari Vukas
  • Boro Primorac kao v.d. trenera
  • Paolo Tramezzani
  • Jens Gustafsson
  • Valdas Dambrauskas
  • Mislav Karoglan
  • Ivan Leko
  • Mislav Karoglan

Dakle najnoviji na trenerskoj klupi bit će Jure Ivanković. Ali svi se pitaju tko će doći nakon njega.

Objavama na društvenim mrežama Hajdukovi navijači jasni su po tom pitanju, jer mnogi bi željeli ponovno gledati Valdasa Dambrauskasa, koji je Bile vodio od studenog 2021. do rujna 2022. godine. Momčad je u njegovom periodu odigrala 38 utakmica, upisavši 23 pobjede, sedam remija i osam poraza.

No Dambrauskas bi očito mogao ostati samo želja navijača, jer on ima aktivan ugovor s ciparskom Omonijom.

Među potencijalnim kandidatima spominje se i ime Gorana Tomića, bivšeg trenera Šibenika, Istre, Lokomotive, Rijeke, a danas stratega kluba iz UAE-a Al Bataeha. Međutim, nakon što se Tomić ovog siječnja skrasio u puno mirnijem (vjerujemo i bogatijem okruženju), sumnjamo da bi se tako ekspresno vratio u hrvatski nogomet.

  • +46
Rijeka - Hajduk, SuperSport HNL, 7.4.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Ali zato je nedavno jasnu želju za dolaskom u Hajduk izrazio Marijan Budimir, 43-godišnji trener koji je s Hajdukovim juniorima igrao finale Lige prvaka mladih, a sada je u kratkom periodu na klupi U-17 reprezentacije izborio nastup na Euru.

'Hajduk je meni puno dao. Svako dijete iz Splita sanja zaigrati u Hajduku, a kad više ne može igrati, da bude trener Hajduka. Ja sam u tom trenutku shvatio da neću biti tu gdje želim i da je bolje da odem. Sada to možda nije bio logičan slijed, ali valjda će biti jednog dana. Hajduk je moj klub i ja se nadam jednoga dana, kada dođe vrijeme, da ću biti trener Hajduka', poslao je Budimir prije desetak dana jasnu poruku čelnicima kluba.

Budimir o želji da postane Hajdukov trener Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

Naravno, pitanje je bi li Budimir pristao odreći se odlaska na Euro s U-17 reprezentacijom.

Naravno, Hajdukova klupa uvijek je zanimljiva, a posebno bi mogla biti sljedeće sezone, jer ako je vjerovati svemu, novi bi trener na raspolaganju mogao imati ekipu sastavljenu od Hajdukovih vedeta, poput Livaje, Perišića, Melnjaka, Šarlije, Uremovića, a vjerojatno će se poraditi i na forsiranju mladih talenata.

Inače, javno se trenerske funkcije u Hajduku odrekao Goran Vučević.

U našoj anketi ostavite svoj glas: