SUPERSPORT HNL

Hajdukovce će u Puli dočekati dvojica bivših, jedan u kopačkama, drugi u odijelu: Bjelanović i Bradarić samo su dio nove Istre

14.07.2022 u 09:04

Bionic
Reading

NK Istra 1961 je uoči početka nove sezone i velikog derbija s Hajdukom na stadionu Aldo Drosina (nedjelja, 17. srpnja 2022., 21 sat, sve utakmice gledajte na MAXSport 1 programu) predstavila trojicu novih igrača

To su Luka Bradarić, Filip Antovski i Lovre Knežević. Uvodnu riječ imao je sportski direktor Istre koji je nekad istu dužnost objavljao i u Hajduku, Saša Bjelanović.

'Luku znam još iz Hajduka te kao kapetana juniorske momčadi prošle sezone. On je igrač na kojeg možemo računati kroz duži period, a na stoperskoj poziciji će nam svakako puno koristiti. Filip Antovski je kapetan mlade reprezentacije Makedonije i kvalitetan lijevi bočni igrač. U njegovom ugovoru stoji i opcija otkupa, koju ćemo potencijalno i na kraju sezone iskoristiti. I za kraj, Lovre Knežević – napadač koji je dosta rano krenuo na svoj nogometni put van rodnog grada Zadra, a prošlu sezonu zabio je 15 pogodaka u bugarskoj drugoj ligi. Još uvijek sastavljamo momčad i nadamo se da će se svi novi igrači što bolje uklopiti do početka sezone', rekao je Bjelanović.

'Prvenstveno mislim da trebamo izboriti ostanak u ligi, a zatim i što bolje mjesto na tablici sa što više bodova. U prvu utakmicu nadam se da ćemo krenuti bez problema i momčadski. U Puli mi se sviđa jer je grad dosta sličan Splitu, a i sviđa mi se vlastiti iskorak iz juniorskog u seniorski nogomet', rekao je u svom obraćanju 19-godišnji Bradarić koji je od svoje sedme godine bio član Hjaduka, kluba protiv kojeg će debitirati u dresu Istre.

'Siguran sam da je dolazak u Istru dobar izbor za mene. Ipak je to prva i dosta jača liga, a nadam se i da ćemo imati dobre rezultate. Najbitnije mi je poštovanje unutar kluba i da budem sretan ovdje, a ja ću dati sve od sebe na terenu' nadovezao se talentirani Makedonac Antovski.

'Jako sam sretan i htio bih se zahvaliti sportskom direktoru Saši Bjelanoviću koji mi je dao veliku priliku da dođem u Istrue i dokažem se. Ovo je svakako iskorak u mojoj karijeri i očekujem atraktivan i napadački nogomet od Istre. Nakon osam godina sam se vratio u Hrvatsku, drago mi je što sam došao u klub s tradicijom i jednim od ljepših stadiona u zemlji', rekao je zadarski napadač u redovime Istre.

1. KOLO SUPERSPORT HNL-a

(sve utakmice gledajte na MAXSport 1 programu)

15.07.2022. 20:00 - Dinamo-Lokomotiva

16.07.2022. 19:00 - Osijek-Gorica

16.07.2022. 21:00 - Šibenik-Rijeka

17.07.2022. 21:00 - Istra 1961-Hajduk

17.07.2022. 19:00 - Varaždin-Slaven Belupo

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.