TU NEMA MILOSTI

Hajduk žestoko kažnjen zbog izokrenute zastave HNS-a, a mogao je još i gore proći!

11.04.2018 u 13:44

Bionic
Reading

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer s utakmica 28. kola HT Prve lige izrekao je nove kazne hrvatskim klubovima

Na utakmici Hajduk - Lokomotiva od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona u periodu od 27-69. minute zapaljeno je više od 50 raznih pirotehničkih naprava te nije na ispravan način izvršena obveza kluba domaćina iz članka 13. Propozicija natjecanja o postavljanju zastave HNS-a (okrenuta napoako).

Time je počinjen prekršaj iz članka 67. i 93. DP HNS-a pa je HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 90.000 kuna. Splitski klub je recidivist, već se naplaćao brojnih kazni, a čak je postojala opasnost od još žešće kazne odnosno zatvaranja pojedinih dijelova stadiona za derbi na Poljudu s Dinamom. To se ipak nije dogodilo, ali će Hajduk svejedno morati duboko zagrabiti u blagajnu.

  • +5
Hrvatski telekom Prva liga, 28. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Inače, iz Hajduk su ranije i komentirali izokrenutu zastavu te su kratko rekli: 'Naopako okrenuta zastava HNS-a ima svoje značenje'.

Idemo dalje... Pripadnici navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona na utakmici Istra 1961 - Dinamo zapalili su sedam pirotehničkih naprava zbog čega pulski prvoligaš, koji se bori s dugovima i praznom blagajnom, mora platiti kaznu od 8.000 kuna.

  • +15
Hrvatski telekom Prva liga, 28. kolo, NK Istra 1961 - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

NK Istra 1961 mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

Autor: youtube