I psg lovi Vuškovića

Hajduk za tinejdžera dobio najveću ponudu u povijesti; Pep Guardiola ga želi, ali…

06.06.2023 u 11:21

Bionic
Reading

Mjesecima se piše o interesu bogatih europskih klubova za 16-godišnjeg igrača Hajduka Luku Vuškovića

Nema sumnje kako se čelnicima Hajduka nikuda ne žuri kad je u pitanju 16-godišnji stoper Luka Vušković, koji je seniorski debitantski nastup za Hajduk upisao u derbiju protiv Dinama.

No, poznato je kako su interes za tim mladim obrambenim igračem, koji imponira fizičkom snagom i zrelošću za svoje godine, pokazali mnogi europski velikani među kojima su Manchester City, PSG, Real, Liverpool...

Ukratko, dva kluba koji se u zadnje vrijeme najviše spominju i koji su pokazali interes za splitskim tinejdžerom su francuski PSG i engleski Manchester City.

No, kako doznaje Večernji list u Hajduk je stigla konkretna ponuda Manchester Cityja jer to odobrio trener Pep Guardiola, a to im je potvrdio i Fifin menadžer Branimir Ivanišević.

'Pep Guardiola osobno je dao zeleno svjetlo za dovođenje Vuškovića. Ovo je treća Cityeva ponuda za Vuškovića; prethodne dvije od 6.5 milijuna eura, odnosno 10+2 milijuna eura bile su odbijene. Više od ovoga posljednjega iznosa kojega je Manchester City ponudio Hajduk sigurno neće dobiti jer Cityev budžet kojega je ponudio za Vuškovića na maksimumu je', kazao je Ivanišević.

Tako se doznaje da je nova ponuda podebljana; Hajduku za Luku Vuškovića odmah stiže deset milijuna eura uz dodatak od tri milijuna eura u bonusima. Također u ponudi stoji da Hajduk dobiva 15 posto od eventualnoga budućega transfera.

Ukratko, kad bi se taj transfer ostvario bio bi najveći u povijesti Hajduka. Naime, rekord još uvijek drži transfer Nikole Vlašića 2017. godine u Everton za 10,8 milijuna eura.

Mnogi će reći kako se takva ponuda ne odbija, ali obzirom da iz Hajduka još nisu odgovorili Cityju, moguće je da se u igru opet uključio i bogati PSG koji radi veliku rekonstrukciju momčadi.

Uz sve to znakovito je kako je na posljednjoj prvenstvenoj utakmici PSG-a, u jednoj od loža na Parku prinčeva, viđen Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić. Nema sumnje kako je i tom prilikom, kad se javio vodećim ljudima kluba, jedna od tema bio i tinejdžer Luka Vušković. A ako i nije bio tema, ta fotografija sigurno je stigla i do čelnika Manchester Cityja.