SuperSport HNL

Hajduk u Varaždinu 'brusi formu' za europske izazove; evo gdje gledati današnju utakmicu

30.07.2022 u 12:46

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu samo jedan susret 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, Hajduk dolazi u goste povratniku u najviši rang Varaždinu (21 sat, MAXSport, MAXtv)

Subotnji program 3. kola SuperSport HNL-a nudi nam samo jednu utakmicu, Hajduk dolazi u goste povratniku u ligu Varaždinu (21 sat, MAXSport, MAXtv). 'Bile' u četvrtak 4. kolovoza čeka prva utakmica 3. pretkola Konferencijske lige pa će trener Valdas Dambrauskas današnju utakmicu iskoristiti za dodatno uigravanje svoje momčadi.

NK HAJDUK - NK VARAŽDIN (21 sat, MAXSport, MAXtv)

Varaždin je u 1. kolu kod kuće izgubio od Slaven Belupa (1:0), ali onda pobijedio Istru 1961 u Puli (2:1). Momčad se u međuvremenu dodatno pojačala, stigli su Lovro Banovec iz Intera te Mato Stanić iz Rijeke.

'Znamo što Hajduk znači u hrvatskom nogometu. Veselimo se utakmici, svi pričaju o njoj, karte se dobro prodaju, imat ćemo pun stadion. Cijenimo Hajduk, ali igramo doma i dat ćemo sve od sebe da razveselimo naše navijače', rekao je trener Varaždina Mario Kovačević te dodao.

'Konkurencija za prvu ekipu je sve jača, svi daju sve od sebe, žele igrati. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu bit bolji.'

  • +9
SuperSport HNL, 2. kolo: Istra 1961- Varaždin, 22.7.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

S druge strane, Hajduk je odigrao samo jednu utakmicu u novoj sezoni, 'bili' su u Puli svladali Istru 1961 2:0, a susret s Rijekom iz prošlog kola odgođen je zbog europskih utakmica.

'Dva tjedna bez utakmica je malo previše i frustrirajuće posebno zbog vremenskih uvjeta u kojima samo treniraš i vrlo je iscrpljujuće. Jedva čekamo utakmice, potreban nam je taj ritam utakmica. Odigrali smo prijateljske utakmice protiv Posušja (0:2) i Solina (6:2), rezultat je tu bio manje bitan, pokušali smo sve da uhvatimo neki ritam. Bilo je i pozitivnih i negativnih stvari, napravili smo koliko smo mogli', kaže trener Hajduka Valdas Dambrauskas koji će protiv Varaždina uigravati najjaču postavu za utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige koju igraju protiv portugalske Vitorije Guimaraes u četvrtak 4. kolovoza.

Poseban motiv bi u redovima Varaždina mogli imati igrači koji su na posudbi iz Hajduka, Luka Škaričić, Antonio Teklić i Michele Šego.

  • +20
NK Istra 1961 - NK Hajduk, 1. kolo SuperSport HNL, 17.7.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

'Kada odete iz jedne momčadi i onda igrate protiv nje, uvijek se želite malo više dokazati. Moramo na to pripaziti, ali prvenstveno moramo gledati sebe i vidjeti što mi to možemo donijeti u ovu utakmicu, koliko možemo biti organizirani, opasni, koliko prilika možemo stvoriti u ovom susretu. U zadnjim utakmicama nismo dovoljno toga iskreirali, ali to je u početku sezone još uvijek normalno', razmišlja Dambrauskas te zaključuje:

'S obzirom na to da nismo igrali prošli tjedan, mislim da su igrači fokusirani na Varaždin i svi razumiju da ako odigramo dobro u subotu, da će nam to pomoći i u sljedećoj utakmici. Bit ćemo u boljem raspoloženju i to je jako bitno. Svi znamo da nam je sada Varaždin najvažniji protivnik.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.