POGLEDAJTE GOLOVE

Hajduk u teškim uvjetima slavio na Malti; uzvrat u Splitu trebao bi biti formalnost

09.07.2019 u 20:02

Bionic
Reading

U prvoj utakmici prvog pretkola Europske lige Hajduk je na gostovanju na Malti svladao Gziru United 2:0 te napravio veliki korak prema plasmanu u drugu rundu ovog natjecanja

Splitski prvoligaš prvi je od hrvatskih klubova krenuo u europsku sezonu te je odmah napravio velik posao, jer je stigao do trijumfa na strani te bi uzvrat na Poljudu u četvrtak (18. srpnja, 20 sati) trebao biti formalnost.

Veliki suparnik obje momčadi bila je vrućina i visoke temperature, ali kao što se pretpostavljao Hajduk je dominirao od prve minute. Nije to bila bajna igra, no ovo je prva službena utakmica u novoj sezoni i razumljivo da nije trebalo očekivati čuda u gostujućoj izvedbi.

U prvih 20 minuta nije bilo onih izrazitih šansi, ali kako je vrijeme prolazilo Splićani su bili sve opasniji i sve su lakše dolazili pred gol Maltežana.

Pritisak je urodio plodom u najbolji trenutak, u završnici prvog dijela Gyurcso je pokušao ubaciti, a Adeyemo je igrao rukom. Upravo je Mađar izveo najstrožu kaznu, pogodio je vratnicu, ali je bio najbrži na 'odbijancu' te je Hajduk poveo 1:0.

Nastavak je zamalo počeo šokom za 'bile', jer je u 49. minuti obrana zaspala, a pred Duku je izašao Kone. Hajdukov vratar spriječio je izjednačenje. Zatim je hrvatski predstavnik opet preuzeo kontrolu i bio taj koji je držao posjed lopte, ali bez rezultatskog učinka.

U 74. minuti zatresla se i Hajdukova mreža, ali je Barbosa bio u zaleđu.

U zadnjih 15 minuta bila je to rastrgana utakmica, bez prevelikog tempa, naša momčad čak je napravila dodatni pritisak u zadnjih nekoliko minuta i stigla do drugog gola. U šestoj minuti sudačke nadoknade Hamza je našao Dolčeka, koji je iz kosa poslao loptu u suprotni kut za konačnih 2:0.

Tako se splitska momčad vraća kući s prednošću koju teško može ispustiti protiv slabijeg suparnika.

Inače, Splićani su na Maltu doputovali bez nekoliko zvučnih imena. Treneru Oreščaninu su nedostajali kapetan Josip Juranović, povratnik nakon ozljede prepona Mijo Caktaš te Josip Posavec koji je dobio produženi odmor nakon U-21 europskog prvenstva. No, i bez njih hrvatski sastav je ostvario očekivanu pobjedu.

Prođe li Maltežane, Hajduk će u 2. pretkolu igrati s boljim iz susreta latvijskog Ventspilsa i albanske Teute.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL