konferencijska liga

Hajduk u Solunu mora biti vrlo oprezan jer taj je sudac 'lak' na kartonima...

11.08.2023 u 14:52

Bionic
Reading

UEFA je objavila imena sudaca za uzvratne utakmice 3. pretkola Konferencijske lige. Podsjetimo, sva ti naša predstavnika igraju u četvrtak, 18. kolovoza. Hajduk gostuje u Solunu kod PAOK-a (19.30 sati), Osijek će ugostiti Adana Demirspor (20 sati, MAXSport, MAXtv), a Rijeka na Rujevici dočekuje B36 Torshavn (20.15 sati, MAXSport, MAXtv)

Najteži posao čeka splitske 'bile' koji su na Poljudu odigrali 0:0 s PAOK-om, a sada ih u Solunu (18. kolovoza, 19.30 sati) čeka pravi pakao. Dodatni bi problem mogao biti i sudac Sascha Stegemann.

Njemački arbitar je prošle sezone 'svirao' na 14 utakmica Bundeslige, devet utakmica 2. Bundeslige, dvije Europske lige i jednu Konferencijske lige. No, poznat je po tome da je poprilično 'lak' na kartonima. U europskim je utakmicama do sada sudio 13 puta i na njima je podijelio čak 87 žutih kartona! To je gotovo sedam po susretu, a sigurno je da će u Solunu PAOK na svom terenu biti puno agresivniji, atmosfera će na Toumbi biti paklena pa bi nogometaši Hajduka trebali dodatno pripaziti da ne 'izgube glavu', da ne podlegnu provokacijama zbog čega bi mogli zaraditi bespotrebne kartone.

  • +35
Hajduk - PAOK, 3. pretkolo Konferencijske lige, 10.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka na Rujevici (20.15 sati, MAXSport, MAXtv) brani prednost od 3:1 iz prvog susreta s B36 Torshavnom. Gosti s Farskih otoka su žilavi, ali Rijeka je bolja i kvalitetnija momčad, a tu će utakmicu suditi Ukrajinac Oleksij Derevinskij (34).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Najteži posao čeka Osijek koji je u prvoj utakmici doživio debakl na gostovanju kod turskog Adana Demirspora. Poraz 5:1 jedan je od najtežih u europskim natjecanjima za momčad Osijeka koja će se u četvrtak (20 sati, MAXSport, MAXtv) na Opus Areni pred svojim navijačima pokušati iskupiti.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Tu će utakmicu suditi engleski sudac John Brooks koji je prošle sezone sudio 19 utakmica Premiershipa, četiri Championshipa te tri utakmice FA kupa i četiri Liga kupa. Na žalost, s obzirom na rezultat prve utakmice, dojam je da neće imati previše težak posao na Opus Areni.

  • +15
Adana Demirspor - Osijek, 3. pretkolo Konferencijske lige, 10.8.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Mustafa Unal Uysal / AFP / Profimedia