PRIJATELJSKA UTAKMICA

Hajduk s devet golova počastio Imoćane

31.03.2009 u 19:43

Bionic
Reading

Hajduk je nakon 25 godina ponovno gostovao u Runovićima i tamošnjeg niželigaša počastio s devet golova

Hajduk je prilično ozbiljno shvatio ogled s niželigašem Mračajem iz Runovića i pred oko 800 gledatelja pobijedio ga sa 9:0. Posebno su se istakli strijelci, tri je dao Mladen Bartolović, po dva gola postigli su Tedi Surać i Darijo Jertec, a među strijelce su se upisali i Hajdukov Imoćanin Aračić te Jonjić.

U momčadi Ante Miše, u kojoj je nedostajalo devet reprezentativaca, ozlijeđeni Rubil i nedovoljno oporavljeni Brkljača, nakon dugo vremena našao i Boris Živković, na kojeg splitski trener ne računa. Od prve minute startali su bijeli ozbiljno, protiv momčadi iz rodnog mjesta njihovog sportskog direktora Ivana Ike Buljana pritisnuli su od prve minute i već do kraja prvog poluvremena vodili sa 6:0.

Zadnji put bijeli su gostovali u Runovićima prije gotovo 25 godina i nije čudno što ih je unatoč kiši i radnom danu došlo pogledati oko 800 ljubitelja nogometa i bijele boje iz Imotske krajine. Pred kraj utakmice slobodan udarac Erkapića odsjeo je na gredi, a odbijenu loptu prema rašljama je poslao Kovač, no mladi i nadareni golman Hajduka Radošević nije dopustio Imoćanima da postignu počasni gol.