SPEKTAKL NA POLJUDU

Hajduk protiv Dinama ima priliku napraviti nešto što se nije dogodilo godinama...

31.08.2019 u 16:15

Bionic
Reading

Hajduk i Dinamo igraju na Poljudu (18.30, Arenasport 3), a te utakmice uvijek podižu tenzije u javnosti. Nema susreta koji toliko može podijeliti hrvatsku nogometu javnost, a Splićani mogu srušiti dva jako negativna niza

Hoće li se Dinamo nakon europskog proboja u Ligu prvaka uspavati? Može li Hajduk napokon iznenaditi 'modre' u svojem hramu nogometa? Iako se oduvijek govori kako nitko nikada nije favorit na Poljudu, realnost je drugačija, Dinamo na papiru, ali i na travnjaku izgleda moćnije.

U Hajduku su suočeni s negativnim nizovima koje mogu prekinuti samo s trijumfom. Prvi je da Hajduk na Poljudu nije pobijedio Dinamo 1259 dana, točnije od 20. ožujka 2016. godine! I tada je na klupi 'bilih' sjedio današnji trener Damir Burić. Fran Tudor je zabio u četvrtoj minuti i to je bilo to...

  • +19
Nogomet; Rosenborg - NK Dinamo; 27.8.2019.; play-off Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Drugi niz je da je zadnji puta splitska momčad samostalno bila na prvom mjestu prvenstvene ljestvice u listopadu 2015., od tada je prošlo 1399 dana.

Predugo za klub koji ima tako veliku hordu navijača, ne bi bilo ništa slađe za njih da se opet vrate na vrh upravo protiv Dinama, ali to nije lak zadatak.