odlazi u kinu

Hajduk prodaje svog kapetana, no sve je iznenadila smiješno mala odšteta koja će za njega stići na Poljud

05.01.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Mijo Caktaš (28) kapetan je i najbolji pojedinac Hajduka u posljednje tri sezone. No, na Poljudu je sada sve spremno za rastanak s kapetanom. Njemu ugovor završava krajem lipnja ove godine, gotovo je sigurno da novi neće potpisati i 'bili' ga jednostavno ove zime moraju prodati kako bi barem nešto zaradili

No, i ta je zarada - barem kad se uspoređuje s transferima koje odrađuje Dinamo - stvarno mizerna. Jer Hajduk je za svog kapetana Miju Caktaša (28) dobio samo dvije konkretne ponude. Jednu iz Kine i jednu s Bliskog istoka...

Informacije koje dolaze od osoba koje se brinu za Caktaševu karijeru kazuju kako je ponuda Kineza puno konkretnija i cijeli bi posao s Kinezima trebao biti zgotovljen već u sljedećih nekoliko dana!

Na žalost, stanje u Hajduku je takvo da Mijo Caktaš ne želi prihvatiti višegodišnji ugovor kojeg su mu 'bili' prije nekog vremena ponudili. Problem? Hajduk je svom kapetanu na stol stavio novi ugovor prema kojem bi Caktaš zarađivao MANJE nego što je zarađivao do sada! Jasno da se Caktaš zahvalio te odbio takvu ponudu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hajduk ga zato mora prodati ove zime jer Caktaš ima ugovor do kraja lipnja i 'bili' samo tako mogu zaraditi koji euro od odštete. I to će, barem u odnosu na transfere koje odrađuje Dinamo, stvarno biti sitniš. Jer Hajduk svog kapetana - koji je u dva mandata na Poljudu ukupno odigrao 231 utakmicu i zabio čak 94 gola - prodaje za smiješno mali novac!

  • +4
Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Neslužbeno, Kinezi su Hajduku za kapetana Miju Caktaša ponudili milijun i pol eura odštete! I na Poljudu su objeručke spremni prihvatiti taj novac, učinit će sve samo da ga prodaju i zarade bilo što. Da, neki će zlobnici reći da Dinamo svoje oružare prodaje za veći novac... Ali, tako je to. Dodajmo kako Caktaš prema Transfermarktu vrijedi 3,7 milijuna eura, no na kraju su ipak trenutna ponuda i potražnja elementi koji određuju cijenu igrača.

S druge strane, ako se realno pogleda, Hajduk će ipak profitirati Caktaševim odlaskom jer, uz milijun i pol eura odštete, 'ušteda' je i 500.000 eura godišnje koliko je iznosio njegov ugovor! S tim novcem novi sportski direktor 'bilih' Mindaugas Nikoličius i predsjednik Lukša Jakobušić moći krenuti u kupovinu pojačanja koja su Hajduku neophodna za nastavak sezone.