čekaju ga novi izazovi

Emotivno oproštajno pismo sad već bivšeg trenera Gorice: Teško mi je, ali morao sam otići...

  • Autor: Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 03.01.2021 18:24
  • Objavljeno 03.01.2021 u 18:24
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Litavac Vladas Dambrauskas unio je puno svježine u hrvatski nogomet, s momčadi Gorice bio je najpozitivnije i najugodnije iznenađenje Hrvatski Telekom Prve lige, ali je s prvim danima 2021. godine ipak odlučio napustiti klub i prihvatiti poziv bugarskog prvoligaša Ludogoreca

'Teško je pisati ove riječi, baš kao što je bilo teško donijeti ovu odluku. Od prvog trenutka kad sam stigao u Veliku Goricu, osjetio sam povezanost s gradom, ljudima, s mirom koji sam osjećao tu. Prošla 2020. je bila teška godina za svakoga. Borili smo se protiv pandemije, osjetili smo potrese, izolaciju, karantene… Tijekom čitavog tog vremena nikad se nisam osjećao sam. Osjetio sam se prihvaćenim, osjetio sam da sam bio dio prekrasne zajednice Velike Gorice. Na treninzima smo marljivo radili, svađali smo se, zabavljali se, raspravljali, pomagali jedni drugima, postali smo prava momčad. Zato su stigli rezultati', započeo je Vladas Dambrauskas na društvenim mrežama svoje oproštajno pismo te nastavio:

'S rezultatima dolazi odgovornost, ali i otvaraju se nove mogućnosti. Jedna od takvih je stigla do mene. Prilika koju nisam mogao odbiti zato što mi nudi izazov, cilj i viziju. Kad ste sportaš, uvijek sanjate da idete prema nečem većem. Uvijek sam smatrao da je najopasnija stvar u nogometu ostati prosječan, izgubiti glad i biti bez ambicija. Svaki dan donosi novi izazov. Zato sam odlučio napustiti Veliku Goricu.'

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Posebnu je zahvalu poslao svima u Velikoj Gorici, klubu, čelnim ljudima, igračima, navijačima...

  • +4
  • +1

Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Ne postoje riječi kojima bih mogao dovoljno zahvaliti igračima Gorice, Upravi, ljudima koji rade u klubu, novinarima i navijačima. Vi znate tko ste. Bila je velika privilegija raditi s vama. Ne mogu čak ni reći zbogom jer znam da će nam se putevi ponovno ukrstiti. Posebno bih se želio oprostiti od predsjednika kluba Nenada Črnka. Radi se o čovjeku koji iz dana u dan gradi i diže ovaj klub i prema njemu imam sav mogući respekt. To je čovjek koji je svojim ljudima stvorio brojne mogućnosti i gurao ih je da sanjaju još veće snove. Zahvalan sam svima vama koji ste me podržavali u ovoj 10-mjesečnoj avanturi. Vama koji ste me pozdravljali na ulici, vama koji ste dolazili na naše utakmice.

Hvala vam, hvala vam, hvala vam puno. Ovu avanturu nikad neću zaboraviti. Neka dugo živi Velika Gorica', zaključio je Vladas Dambrauskas.