kraj jedne lijepe priče

Gorica je preko noći ostala bez trenera i sportskog direktora, a sprema joj se i nova katastrofa. Može li klub preživjeti taj udarac?

04.01.2021 u 06:48

Bionic
Reading

S prvim danima 2021. godine momčad Gorice primila je dva strašno teška udarca. Klub su doslovno preko noći napustila dva Litavca, izravno 'odgovorna' za sve što se u Velikoj Gorici događalo u posljednje dvije godine - trener Vladas Dambrauskas i sportski direktor Mindaugas Nikoličius. No, odlascima tu nije kraj jer navodno se spremaju transferi kapetana i najboljeg igrača...

Bilo je lijepo dok je trajalo, no sada je nogometna idila u Velikoj Gorici opasno ugrožena. Klub koji je u posljednje dvije i pol sezone činio čuda u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, bio istinsko osvježenje i najugodnije iznenađenje domaćeg prvenstva uzdrman je iz temelja.

Težak je udarac kad ti u istom danu, praktički bez prethodne najave odu trener i sportski direktor, a to se baš dogodilo Gorici! Sad već bivši trener Vladas Dambrauskas prihvatio je ponudu bugarskog Ludogoreca, a Gorica je za njega navodno dobila oko 150.000 eura odštete jer mu je ugovor važio do kraja lipnja ove godine. Čelni čovjek kluba, predsjednik Nenad Črnko, reagirao je brzo i efikasno te je već u nedjelju popodne angažiran novi trener, u Veliku Goricu stiže bivši strateg Hajduka Siniša Oreščanin.

No, odlazak sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa čini se težim udarcem, on je bio taj koji je pronalazio i dovodio jeftine (ili čak besplatne igrače!) koji su se u Velikoj Gorici afirmirali i - prodavali! A Nikoličius će od sada taj posao raditi na Poljudu, kao sportski direktor Hajduka!

  • +4
Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Kako god bilo, preživjet će Gorica odlazak litavskog para, ostalo je dovoljno toga da se može bez ikakvih problema krenuti dalje, Klub je financijski stabilan, momčad je posložena i zaokružena, s Oreščaninom bi trebali već danas (ponedjeljak, 4. siječnja) započeti pripreme za nastavak sezone Hrvatski Telekom Prve lige u kojoj se bore za izlazak u Europu.

Da, sve to lijepo izgleda ovako ispričano, ali Gorici prijeti i novi udar. Taj će biti puno teži i jači jer momčad bi već u ovom zimskom prijelaznom roku napustiti kapetan Kristijan Kahlina te najbolji igrač Kristijan Lovrić! Uz njih, 'na radaru' stranih klubova još je nekoliko prvotimaca Gorice i to je ono što 'miriši' na još jednu katastrofu.

A situacija nije dobra jer bi kapetan, golman Kristijan Kahlina, trebao krenuti put Bugarske i u Ludogorecu se priključiti Dambrauskasu! Priznao je to i sam predsjednik Črnko...

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Da, Ludogorec je dao ponudu za Kahlinu, ali ona u ovom trenutku nije zadovoljavajuća za Goricu', kaže Črnko i nastavlja:

'Za 300 ili 400 tisuća eura mi se kapetana nećemo odreći, pa ako Bugari žele poboljšati iznos odštete, neka mi se jave!'

U razgovoru za HRT Nenad Črnko je potvrdio kako se nekoliko igrača nalazi 'u izlogu'. Siječanj bi u Velikoj Gorici vrlo lako mogao biti vrlo prometan...

  • +5
Gorica - Osijek (15. kolo, HT Prva liga) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Ne mogu skrivati da za nekoliko naših igrača postoji realan interes. To je već neko vrijeme tako', kaže Črnko i nastavlja:

'Ali za sada nema ništa konkretno, čekamo ponude... Tu su Kahlina, Čabraja, Musa, Lovrić, Špikić... Ali nećemo samo tako raditi rasprodaju. Trenutno nemamo zamjenu za Kahlinu i Čabraju, ali skautiramo neke igrače, u kontaktu smo, vrlo brzo možemo reagirati. Sigurno je da ćemo odraditi neki transfer, konkretno su najbliže odlasku Kahlina i/ili Lovrić.'

Znači li to da je budućnost kluba ugrožena?

'Ne brinite za Goricu, ostaje kompletan skauting što ga je Nikoličius oformio. Mi imamo i kvalitetan ugovor s litavskim ulagačima i ovo ga ne bi smjelo poremetiti. Izrasli smo u stabilan klub tako da smo prerasli i litavska ulaganja i u stanju smo i sami osigurati kvalitetan proračun. A sportski direktor nam neko vrijeme neće trebati dok sam ja tu, na sebe ću preuzeti veći dio obaveza', zaključio je Nenad Črnko.