FINANCIJSKO IZVJEŠĆE

Hajduk plaća ogromne kazne. Torcida i baklje nisu toliki problem koliko rasističko skandiranje koje najmanje dolazi sa Sjevera

28.10.2022 u 12:42

Bionic
Reading

U četvrtak je na Sjednici splitskog Gradskog vijećnicima i javnosti financijsko izvješče Hajdika predstavio Ivan Matana, član uprave kluba zadužen za financije, logistiku i infrastrukturu

'Završili smo sezonu na četvrtom mjestu, plasirali se u Europu, razvili financijsku strategiju. Godinu smo završili s 26,8 milijuna kuna gubitka', prenosi njegove riječi Dalmatinski portal.

Vijećnik HGS-a Igor Stanišić pohvalio je rad Uprave.

'Prvi put otkako je izvješća imamo trofej, drago mi je da sam nakon pet godina kao vijećnik to doživio. Puno je pozitivnog kad vas usporedimo s KK Splitom koji je naslonjen na grad 81 posto. Dajemo vam pet milijuna kuna za omladinski pogon, znači da dobro radite u prihodovnom segmentu', rekao je pa upitao:

“Trebamo li kao vlasnici biti zabrinuti s obzirom na to da će preneseni gubici ove godine biti preko 130 milijuna kuna?”

Josip Markotić iz Mosta osvrnuo se na mlade talente koji odlaze iz Hajduka.

'Gdje god odu, ti dečki procvjetaju. Ne mogu se oteti dojmu da se ne radi o propustu, nego da je svjesna namjera da se uništavaju talentirana splitska dica i dovode trećerazredni igrači da bi se namirili menadžeri', rekao je Markotić koji je apostrofirao još jedan problem:

'Za kazne je Hajduk platio skoro 500.000 kuna u koronaškoj godini, a prošle godine skoro 800.000 kuna. Kako je moguće da plaća ovolike kazne uz osiguranje i zaštitarske firme koje angažira? Što konkretno radite po tom pitanju?'

Matana je odgovorio:

'Pozitivni trendovi iz zadnjeg kvartala nastavili su se, klub je financijski stabilan i ne prijeti mu opasnost. Nama treba pomoć oko stadiona. Hajduku je prenesen gubitak otkad je preoblikovan radi toga, košta nas 10 milijuna kuna godišnje. Stadion je nagrižen, sve teže dobivat ćemo licenciju', rekao je član uprave Hajduka i dodao:

'Na ćakuli i skupštini sve se otvoreno pita i raspravlja, ali nema namjere uništavanja naše djece. Dapače, razvijamo ih i zato imamo i partnerske odnose. Kazne? Uglavnom se misli na baklje, ali nije tako, dolaze isključivo zbog rasizma i neprohodnih prolaza. Sucu je skandirano tipa “Cigane”, a krenulo je s istočne tribine pa zapadne. Bio sam svjedok kad je s jedne strane počelo stidljivo skandiranje, a onda je krenulo navijanje sa sjevera i nadjačalo to', zključio je Matana.