OSTAJE ILI NE?

Mislav Karoglan posve iskreno o svojoj budućnosti na Hajdukovoj klupi: Nije jednostavno ni s Livajom...

27.10.2022 u 09:22

Bionic
Reading

U odgođenoj utakmici 4. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Hajduk je na Poljudu pobijedio Goricu 3:1 (1:1) uz dva pogotka prvog strijelca lige Marka Livaje, koji je time došao do deset ligaških golova.

Prvi pogodak Marko Livaja zabio je već u drugoj minuti, a potom iz jedanaesterca u 59. minuti za tadašnjih 2:1.

Splitsku pobjedu potvrdio je Chidozie Awaziem u 72. minuti, dok je jedini strijelac za goste bio Tyrese Francois u 9. minuti.

Nakon utakmice trener Hajduka Mislav Karoglan imao je razloga za zadovoljstvo. On se je smijao, ali nasmijao je i druge. U neke dublje analize nije ulazio, ali za prvo poluvrijeme sigurno nema riječi hvale. Za nedjeljnu utakmicu s Lokomotivom ostao je i bez Marka Livaje, koji je s dva nova pogotka uvjerljivo vodeći na vrhu liste strijelaca.

Tko će zamijeniti prvog strijelca lige?

'Čestitke Livaji na dva gola. Imamo širok kadar, sjajne napadače. Njegov izostanak, vjerujem, bit će poticaj za druge da se dokažu.'

Što se dogodilo u prvom poluvremenu? Na početku drugog ste mijenjali Mlakara i Simića, očito niste bili zadovoljni s njima.

'Neću u duge analize… Očekivao sam da ćemo biti pospani. Mogao sam vaditi i neke druge igrače, nisu Mlakar i Simić bili lošiji od ostalih. Htjeli smo 'sakriti' Sahitija u veznom redu, to je bio plan na početku utakmice.

Na kraju 3:1, vjerojatno ste zadovoljni?

'Zadovoljan sam. Imali smo rani gol, oni se brzo vratili. Ponovit ću, ne želim previše analizirati. Jer zabili smo tri gola'.

Puno je ozlijeđenih, zamjene sugeriraju da ste neke čuvali, da ne mogu više. Ima li nade da će se nešto poboljšati za nedjelju?

'Iskreno, ne znam još za neke igrače. Imamo neke opcije da bi se neki mogli vratiti. U tom kontekstu je stalno borba. Neki se vraćaju, doziramo im minutažu'.

Nakon Dinama ste rekli da će se za desetak dana znati više ostajete li trener Hajduka? Možete li nakon pet dana pojasniti što ste htjeli reći?

'Ma, to sam karikirao. O tome će odlučiti predsjednik i sportski direktor. Ja o tome ne razmišljam. Meni je ovo velika čast, koliko god bio trener, jedino što me zanima jest utakmica protiv Lokomotive'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Upitan o tranziciji u obrani, nasmijao se, odgovorio protupitanjem:

'Mislite li na prvo ili drugo poluvrijeme? S nečim sam u drugom poluvremenu jako zadovoljan. Stvarno mi se danas ne analizira previše'.

Opet o Livaji, tko ga može nadomjestiti u nedjelju?

'Ja vjerujem da imamo dobre igrače i da ćemo biti dobri u nedjelju. Livaja nosi nešto specijalno. Mlakar, Biuk, Sahiti, mali Šarić, Krovinović, to su sve fenomenalni igrači. Više me brinu neke druge stvari u kontekstu Lokomotive.

Bez Livaje se ne pobjeđuje, tako je bilo do sada.

'Nije jednostavno ni s Livajom. Imat ćemo dobar plan, dobro ćemo se postaviti. To vam mogu obećati. Statistike su dobre, ali imaju jednu manu. Ne definiraju stvari', završio je Hajdukov trener, čije riječi prenosi Dalmacija News.

  • +12
Hajduk - Gorica, 26.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic
Standings provided by Sofascore

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>