NOVE KAZNE

Hajduk plaća 30.000 eura i igra utakmicu bez gledatelja

12.09.2012 u 17:50

Bionic
Reading

Zbog učestale upotrebe pirotehnike za vrijeme utakmice drugog pretkola europske lige, u kojoj je Hajduk sa 2:0 dobio Skonto u Splitu, Uefa je aktivirala uvjetnu kaznu Hajduku i odrezala mu 30.000 eura i jednu domaću utakmicu bez gledatelja

Hajduk je u ovu europsku sezonu ušao pod uvjetnom kaznom zbog ranijih grijeha njegovih navijača. Uefa je zaprijetila da će se, u slučaju da se problemi s navijačima ponove, aktivirati kaznu o suspenziji na način da će Hajduk domaće utakmice morati igrati bez gledatelja.

S obzirom na to da su europske utakmice jedan od rijetkih načina da Hajduk napuni budžet, jasno je kako je kazna od 30.000 eura i jedna utakmica bez gledatelja za Hajduka drakonska.

Splićani su najavili da će se na ovu odluku žaliti, no pitanje je što će biti nakon što Uefa u razmatranje uzme i ogled s milanskim Interom. Delegat utakmice izvijestio je kako su navijači Hajduka u više navrata koristili pirotehniku, sve je taksativno pobrojao, tako da 'bilima' ostaje malo nade.

Vrijedi vjerovati i kako će i navijači konačno shvatiti da pirotehnika možda lijepo izgleda, ali sasvim sigurno donosi itekakvu štetu klubu za koji tvrde da navijaju.