FEŠTA NA POLJUDU

Hajduk opet naprašio nemoćne Ukrajince

04.08.2016 u 22:34

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola nogometne Europske lige u četvrtak je Hajduk na Poljudu pobijedio ukrajinsku Oleksandriju sa 3-1, te se je plasiralo u posljednje pretkolo jer je i u prvom susretu slavio, a tada je bilo 3-0

Gosti su poveli u 13. minuti. Nakon dobre akcije Starenskij je izbio sam pred vratara Kalinića i rutinirano pogađa mrežu. No, Hajduk je pred gotovo punim Poljudom brzo došao do poravnanja i pronašao put do potpunog preokreta. U 21. minuti Kožulj je izveo korner, a na drugoj stativi Zoran Nižić glavom zabija za 1-1.

Do kraja poluvremena još dvije prigode za Hajduk. U 28. minuti ponovno Kožulj izvodi korner, a Ćosićev pokušaj gosti su počistili sa gol-linije. Potom, u 37. minuti, udarac Kožulja sa 18 metara brani vratar Novak, lopta se odbija do Saida koji puca ravno u golmana gostiju.

Ako je i bilo nekih dvojbi, Hajduk ih je brzo riješio u nastavku susreta. Najbolji igrač bilih Nikola Vlašić prošao je dvojicu igrača, te je uposlio Saida, koji je oboren u kaznenom prostoru a sudac je dosudio penal. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Tino Sven Sušić i Hajduk je u 52. minuti poveo 2-1.


Prolazak Hajduka u posljednje pretkolo potvrdio je Sušić u 56. minuti prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 20 metara. Ždrijeb posljednjeg pretkola Europske lige je u petak u Nyonu u 13 sati.

Hajduk je preokretom došao do gotovo nevjerojatnog ukupnog rezultata