SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Hajduk nakon debakla u derbiju s Dinamom iskupljenje traži u Osijeku, a trener Ivan Leko napominje: Umjetnički dojam nije bitan...

28.02.2023 u 17:46

Bionic
Reading

U nedjelju je Hajduk na Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju izgubio 4:0 od Dinama, a već sutra (srijeda, 1. ožujka, 18 sati, MAXSport, MAXtv) u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa 'bili' gostuju na Gradskom vrtu kod Osijeka

Ozljede i bolesti desetkovale su redove Hajduka te tako samo produbile krizu momčadi s Poljuda. Trener Ivan Leko na sve se načine pokušava 'pokrpati' i sastaviti konkurentnu momčad, ali to mu još nije pošlo za rukom.

Debakl u nedjeljnom derbiju i težak 4:0 poraz od Dinama samo je dodatno naelektrizirao ionako lošu atmosferu u momčadi. A 'bile' sutra (srijeda, 1. ožujka, 18 sati, MAXSport, MAXtv) čeka teško gostovanje u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa kod također 'ranjenog' Osijeka.

'Jako bitna utakmica, ovdje u Kupu si pobjednik ili gubitnik, čeka nas jako teška utakmica. Nakon nedjeljne utakmice dobro je što je nova utakmica brzo. Očekuje dobru reakciju nakon svega što se dogodilo. Pričamo jako puno, ali to nema smisla jer imamo teren na kojem trebamo sve pokazati. Trebamo pokazati koliko nam je stalo i koliku kvalitetu imamo, igrati hrabro i napraviti sve da dođemo do pobjede', kaže trener Hajduka Ivan Leko.

  • +75
Dinamo - Hajduk, 23. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sutrašnja utakmica za obje momčadi dolazi u lošem trenutku, 'bili' su deklasirani u derbiju, a Osijek ima tri poraza u posljednje četiri utakmice...

'Gledamo samo sebe, možda je sva ta priča nas i napravila mekanima. Trebamo izaći na teren i napraviti sve da pobijedimo. Umjetnički dojam nije prevažan, posebno u trenutku u kakvom smo mi. Trebamo vratiti pobjednički gard', napominje Leko kojeg ne brine loše stanje terena u Gradskom vrtu:

'Njima će biti isto kao i nama. Imali smo odličan teren na Maksimiru pa nam nije donijelo ništa dobro. Nećemo tražiti isprike nego ići naprijed hrabro i pokazati što sve imamo u sebi', zaključio je trener 'bilih'.