SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Ante Čačić je uoči utakmice s Lokomotivom svojim igračima poslao više nego jasnu poruku: Ovdje nema popravnog...

28.02.2023 u 16:32

Bionic
Reading

Dinamo u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa u gradskom derbiju na Maksimiru dočekuje Lokomotivu (srijeda, 1. ožujka, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Dinamo u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa ulazi pun samopouzdanja nakon sigurne i uvjerljive pobjede u najvećem hrvatskom derbiju. 'Modri' su u nedjelju razbili Hajduk 4:0 i mirno dočekuju Lokomotivu u četvrtfinalu Kupa.

'Utakmica protiv Lokomotive na neki način dolazi u vrlo izazovnom trenutku, da ne kažem u sendviču između dvije jako važne prvenstvene utakmice, u kojima smo prošle nedjelje apsolvirali taj derbi s Hajdukom, a iduće nas čeka Osijek. Četvrtfinale Kupa je vrlo važna utakmica za nas, ne krijemo da nam je želja stići do dvostruke krune. Na dobrom smo putu da u prvenstvu napravimo prvi korak prema tom cilju, a u Kupu koji je po prirodi vrlo hirovito natjecanje moramo učiniti sve da dođemo do pobjede', kaže trener Dinama Ante Čačić.

No, neće to biti laka utakmica, Lokomotiva je u posljednje vrijeme opasan protivnik.

'Lokomotiva ima moj maksimalan respekt jer su naše utakmice s njima u posljednje vrijeme u pravilu vrlo tijesne i neizvjesne, iako su posljednje tri otišle na našu stranu. Što se tiče sutrašnjeg specifičnog ispita u Kupu, to su utakmice u kojima nemaš pravo na popravni ispit pa moramo biti dodatno oprezni. Naravno da očekujem veliku borbu i zahtjevan dvoboj, posloženu Lokomotivu koja će nam pružiti veliki otpor. Ali i na ovaj susret gledamo kao na jednu priliku da potvrdimo kako se nalazimo u dobrom psihofizičkom stanju i da smo spremni prezentirati svoju kvalitetu. Ako uspijemo u tim naumima, onda ne sumnjam da će i rezultat biti pozitivan po našu momčad', upozorava Čačić uz podsjetnik na posljednji međusobni sraz 'modrih' i 'lokosa':

  • +75
Dinamo - Hajduk, 23. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'U posljednjoj utakmici protiv Lokomotive u prvenstvu smo odradili sjajnih 60 minuta, uspjeli smo ih u tom periodu neutralizirati i povesti 2:0. Ipak, oni u tim trenucima nisu odustali zbog čega su nagrađeni golom, smanjili su na 2:1 pa smo strepili zadnjih deset minuta, mislim da nam je to najbolje upozorenje na činjenicu kako se zaista radi o ekipi koju moramo dočekati s maksimalnim poštovanjem.'

Dobra je vijest za Čačića da su svi igrači na koje računa spremni za utakmicu...

'Jučer smo imali trening i mogu reći da srećom nemamo nikakvih problema u smislu ozljeda. Bočkaj je trenirao i vraća se u kadar tako da ćemo prema mojoj procjeni za Lokomotivu na raspolaganju imati kompletnu momčad', zaključio je trener Dinama Ante Čačić.